Robinson 2022
Robinson-Mattias berättar att han och Anders rök ihop... - Foto: TV4/Robinson

Robinson-Mattias om hotfulla bråket med Anders – som tittarna inte fick se

I onsdagens avsnitt av Gränslandet kommer bomben – Mattias avbryter sin medverkan i Robinson 2022. Enligt Mattias själv slutade hans medverkan i ett dramatiskt bråk mellan honom och ingen mindre än programledaren Anders Öfvergård.


Årets säsong av Robinson har minst sagt bjudit på mycket dramatik och präglats av intriger, pakter och bråk. 

En av relationerna som har varit mest spänd under Robinson 2022 är mellan Hayes Jemide och Mattias Pettersson. Redan från start skar det sig mellan de två deltagarna – något som aldrig riktigt löste sig. 

I söndagens Robinson fick Mattias lämna Robinson-tävlingen, och istället återvända till Gränslandet – där han och Hayes möttes igen. 

Här kan du läsa mer om Mattias bråk med Hayes i Robinson 2022.

Hayes kupp i Robinson 2022: Döpte om dasset

Medan Mattias var borta och tävlade i Robinson passade Hayes på att döpa dasset i Gränslandet till “Skithuset Mattias” som en känga till konkurrenten. 

Foto: TV4/Robinson

Anders Öfvergård avbröt bråk mellan Hayes och Mattias i Robinson

Bråket mellan Robinson-Hayes och Robinson-Mattias eskalerade till den grad att produktionen skickade in programledaren Anders Öfvergård för att ta ett snack med dem

– Jag känner mig hotad och rädd för mitt liv. Jag ser på Hayes ögon att han skulle kunna döda mig, sa Mattias. 

Hayes och Mattias bråk i Robinson fick ett oväntat slut

Anders förklarar att produktionen har kollat igenom allt material men inte uppfattat det som att Hayes har hotat Mattias till livet.

Hayes och Mattias bestämmer sig därefter för att gräva ner stridsyxan. 

Foto: TV4/Robinson

Mattias Pettersson väljer att lämna Robinson 2022

Men i onsdagens avsnitt av Gränslandet kommer nästa bomb – Mattias väljer att lämna Robinson 2022 och att avbryta tävlingen helt. 

En förtvivlad Mattias förklarar att hans smärta i axeln tvingar honom att avbryta då han inte vill äventyra framtiden, och vill kunna använda axeln. Men han och Hayes avslutar ändå med flaggan i topp. 

– Hayes, vi glömmer allt gammalt skit vi har haft, säger Mattias. 

Foto: TV4/Robinson

Men bakom kulisserna verkar det ha varit mer komplicerat än så, enligt Mattias…

Robinson-Mattias ord om bråket med Anders Öfvergård 

Till Hänt säger Robinson-Mattias att Anders och produktionen kom till Gränslandet vid ett flertal tillfällen och försökte övertala honom att inte åka därifrån. När det slutgiltiga beslutet sedan var fattat ska ett sista inslag spelas in. 

Foto: TV4/Robinson

– Det är då Anders sjunker i mina ögon fullkomligt alltså, som en jävla gråsten, säger Mattias till tidningen. 

Enligt Mattias försökte Anders få honom att åka till ett sjukhus för att se hur hur “mycket fel” han hade i axeln. Något som Mattias beskriver som att programledaren försökte “trycka ner” honom. 

– Jag blev så jävla förbannad så jag ställer mig upp och säger ”Men du verkar ju fan inte fatta någonting”. Skitförbannad, blev jag. Sedan tar jag mina grejer och går därifrån.

Robinson-Mattias om Anders Öfvergård: "Din dumma jävel"

Mattias menar att TV4 filmade händelsen, trots att det inte kom med i programmet. Men den infekterade diskussionen tog inte slut där. 

– Det som hände var att Anders springer ikapp mig. Så är det bara han och jag i djungeln, inga kameror, ingenting. Då säger han så här ”Men du, tror du inte jag fattar? Det har ju inte med axeln att göra, det här handlar ju om att du inte vill vara kvar med Hayes”. Då bara säger jag till honom att ”Du är fan dum i huvudet. Du fattar fan ingenting din dumma jävel”, säger Robinson-Mattias till Hänt

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!