Nu ger Mattias sin bild av vad som hände under konflikten med Robinsonkollegan Hayes Jemide.
Nu ger Mattias sin bild av vad som hände under konflikten med Robinsonkollegan Hayes Jemide. - Foto: Patricia Recourt/TV4

Nu bryter Robinson-Mattias tystnaden om konflikten med Hayes: "Utbrott utan dess like"

I en intervju med Nyheter24 berättar nu Mattias Pettersson från Robinson sin bild om vad det egentligen var som hände mellan honom och Hayes Jemide.


Robinson 2022 har tagit flera dramatiska vändningar under säsongens gång - det har bjudits på både sjukdomsutbrott och konflikter mellan deltagarna.

Några som tidigt hamnade i luven på varandra var Mattias Pettersson och Hayes Jemide, någonting som Nyheter24 tidigare rapporterat om. De båda tillhör det nybildade Lag Öst som fick komma in i programmet direkt från “Gränslandet” tillsammans med Linn Lund och Anna Frycklund.

Bråket mellan Hayes och Mattias i Gränslandet. Bildkälla: TV4

Bråket mellan Hayes och Mattias

I det senaste örådet gick det hett till när lagmedlemmarna hamnade i diskussion både med varandra och programledaren Anders Öfvergård, bland annat om ett tidigare bråk mellan Hayes och Mattias som skedde i Gränslandet.

Både i örådet och senare i en intervju med Aftonbladet har Hayes och Mattias pratat om konflikten, och Hayes menar att det handlar om ett spel och förutfattade meningar.

– Bara för att jag ryter till så uppfattar de mig som hotfull och våldsam. Jag kände bara att det här kanske inte är för mig. Jag vill inte vara runt människor som inte gillar mig. Då är det bättre att gå därifrån, sa Hayes då till Aftonbladet och fortsatte:

– Det är hans (Mattias, reds.anm.) agenda att agera väldigt undergiven, det ingår i hans spel. Och jag pratar mer rättfram med honom. Men om han tycker jag är obehaglig så tror jag mer att det handlar om hans förutfattade meningar om stora, svarta män, att de skulle vara våldsverkare. Jag är inte det.

Mattias bemötte även han saken till Aftonbladet men menade att det hela handlade om att programmet är klippt till Hayes fördel.

– Det ska bara visas att han är en bra kille och att han ångrar sig och bla, bla. Jag orkar inte med det där. Jag har sett det så många gånger.

Konflikten mellan deltagarna i Lag Öst i det senaste örådet. Bildkälla: TV4

Mattias talar ut: "Känns jävligt orättvist"

Nu bryter Mattias Pettersson tystnaden i en exklusiv intervju med Nyheter24, där han väljer att berätta sin sida av saken. 

– Det är en jävligt svår sits det här som jag sitter i. Jag kan dra det för dig: Jag har bara lagt locket på och försökt gå vidare, glömma och inte tänka på en grej som har hänt. Men jag klarar det inte riktigt, jag känner att det börjar ta på mig för jag börjar få lite skit för det här. Det känns jävligt orättvist.

Han betonar även återigen att mycket har att göra med hur produktionen valt att klippa programmet.

Hur började det hela?

– Allt började såhär. De bygger ju jävligt mycket på det här bråket mellan mig och Hayes, och dom bygger ett helt jävla program på en händelse. Allting kretsar kring den här händelsen, så har dom klippt bort skiten. Händelsen var ju när vi började bråka när vi skulle duellera om att komma in i Robinson. När vi sitter där då vid elden, som ni vet hade jag och Hayes kommit överens och tagit i hand om att vi skulle köra klossarna, så väljer Hayes sen att vi ska köra dödsdansen. Och då drar jag upp fingret och säger “Bra Hayes, manligt Hayes, manligt”. Det är då Hayes får ett utbrott, berättar Mattias men menar att detta inte tagits med i det aktuella avsnittet och fortsätter:

– Det enda som är visat utav det här är ju typ bara att “jag ska vrida av armen på dig”.

Avslöjar: Fick ett ultimatum

Mattias berättar också att det enligt honom egentligen låg en annan sanning bakom när tittarna fick se Hayes lägga sig i tävlingen i Gränslandet och istället nobelt ge en plats i Robinson till Mattias.

–  Jag har fått höra genom en i produktionen, och genom en deltagare som också har hört liknande saker, att Hayes fick ett ultimatum: Antingen så lägger han sig i tävlingen mot mig eller så får han avsluta Robinson. Så han fick ett val där och då, men då väljer Hayes alltså att fortsätta och lägga sig.

Och det här ultimatumet fick Hayes av produktionen?

– Ja, det fick han av produktionen. 

Vi kommer även att kontakta Hayes för en kommentar.

– Han kommer ge en kommentar, och han kommer säga att “det där är hans jävla påhitt”. Han har ingenting att kommentera eller säga, han vet för fan vad han har gjort. Men han kan inte stå för det.

Nyheter24 har sökt Hayes Jemide för en kommentar, som valde att avböja.

Enligt uppgift ska även Anders Öfvergård ha lagt sig i bråket. Bildkälla: TV4

De okända detaljerna om örådet

Till Nyheter24 berättar Mattias Pettersson sin bild om vad det egentligen var som hände i det senaste örådet, där deltagarna i Lag Öst kunde ses något oense i sin diskussion.

Mattias menar att det finns scener ur örådet som också blev bortklippta. 

Många tittare har till exempel undrat varför det blev just Linn Lund som fick ta emot blodshämnden från Hayes - något som var otippat. Enligt Mattias handlar det hela om en konflikt som bröt ut mellan deltagarna under örådet - där även programledare Anders Öfvergård ska ha blivit inblandad.

Enligt uppgift ska Hayes Jemide ha “tappat det” mot Linn, och då ska Anders Öfvergård ha klivit in och avbrutit.

– Han är förbannad på Linn, hur hon kan sitta och snacka skit och bla bla bla. Då kliver Anders in och säger “Men Hayes, du måste ju ändå förstå att du är en vuxen man och att det är du som faktiskt får ta ansvar. Du måste ju förstå vad hon menar” säger han. Då tappar Hayes det mot Anders. Varpå Anders sätter honom på plats. Det är där och då han fullkomligt tjurar ihop och ska hem. Och det här är helt jävla bortklippt. Det är därför han får det här agget mot Linn och ger henne blodshämnden.

Skulle du kunna tänka dig att söka till Robinson igen?

– Nej, aldrig att jag är med i den här jävla skiten igen.


Nyheter24 har sökt TV4 för en kommentar.

Mattias Pettersson i Robinson 2022. Bilkälla: TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!