Kim Kardashian är god för miljarder.
Kim Kardashian har tjänat sanslöst mycket pengar. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Så mycket pengar tjänar Kim Kardashian – god för miljarder

Kim Kardashians bankkonto bara växer och växer. Keeping up with the Kardashians-stjärnan Kim är nu god för flera miljarder.


De där dagarna år 2003 när Kim Kardashian var relativt okänd och jobbade som Paris Hiltons stylist känns avlägsna idag.

Idag är Kim Kardashian 41 år och räknas till en av världens mäktigaste kändisar. 

Hon har hunnit vara gift tre gånger – med Damon Thomas, Kris Humphries och Kanye West. Med Kanye fick Kim barnen North, Saint, Chicago och Psalm.

Kim Kardashian. Bildkälla: Stella Pictures.

Kan tjäna 10 miljoner kronor på ett inlägg

Allt Kim rör vid tycks bli till guld. Hon har gjort 20 säsonger av realityserien "Keeping up with the Kardashians", designar kläder för sitt märke SKIMS och har egna beautymärket KKW Beauty.

På Instagram har Kim 316 miljoner följare, och det är på sociala medier som hon tjänar riktigt stora pengar. Hon kan ta upp emot 10 miljoner kronor betalt för ett sponsrat inlägg, och beloppet blir extremt mycket högre om hon gör ett samarbete för något som hon ska "dricka, äta eller ha på sin kropp", skriver Evening Standard.

I en intervju med David Letterman har Kim berättat att hon tjänar rejält på Instagram. Ja, till och med mer än på "Keeping up with the Kardashians". 

– Vi kan lägga ut något på sociala medier och tjäna mer på det än på en hel säsong av "Keeping up with the Kardashians", sa hon, skriver In Style.

Kim Kardashian och pojkvännen Pete Davidson. Bildkälla: Stella Pictures.

God för 17 miljarder kronor

År 2021 slog den ansedda affärstidningen Forbes fast att Kim var miljardär, och hennes bankkonto bara växer och växer. 

I år är Kim Kardashian god för 17, 6 miljarder svenska kronor. En stor del av pengarna kom från när Kim sålde 20 procent av KKW Beauty till franska Coty. Även hennes klädmärke SKIMS, som nyligen gjorde ett samarbete med det italienska modehuset Fendi, är värderat till 3,7 miljarder kronor.

Kim är onekligen en affärskvinna att räkna med, och enligt Evening Standard har hon även investerat pengar i företag som Disney, Amazon, Netflix och Adidas. 

När Kim prydde Forbes omslag twittrade hon en pik till alla de som kritiserat henne genom åren.

"Inte illa för en tjej utan talang", skrev hon.

Är du nyfiken på hur mycket pengar Kims pojkvän Pete Davidson tjänar? Han har absolut råd att ta notan då och då om vi säger så...

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!