Sofia Wistam och Naked Attraction Sverige
Sofia Wistam svarar nu på kritiken hon har fått om Naked Attraction Sverige. - Foto: Stella Pictures, Henrik Montgomery/TT Bild

Sofia Wistam om hatstormen mot Naked Attraction Sverige

Sofia Wistam är programledare för Naked Attraction Sverige. Hon möttes av massiv kritik för sitt val att göra programmet. Nu svarar Sofia Wistam på kritiken.


Det nakna dejtingprogrammet Naked Attraction Sverige var utan tvekan förra veckans stora snackis. Premiären på Kanal 5 sågs enligt MMS av 341 000 nyfikna människor, men trots att den stora tittarsuccén uteblev så var intresset och engagemanget desto större.

Nyheter24 skrev då om den kritiken som programledaren Sofia Wistam, 56, möttes av efter premiären. 

I kommentarsfältet på Sofias Instagram var det många följare som tyckte till om Naked Attraction Sverige och Sofias val att jobba med programmet.

"Förvånad att du tog dig an ett så sjukt program", "Fy fasen vad gör man inte för pengar Sofia??!! Otroligt pinsamt och helt ointressant!" och "Från "Sofias änglar" till Snipp och snopprogram", var några kommentarer.

Sofia Wistam programleder Naked Attraction Sverige. Bildkälla: Discovery+

Sofia Wistam efter hatstormen mot Naked Attraction Sverige: "Jag är ovan vid hårda ord"

I podcasten "Wahlgren och Wistam" som Sofia har med bästa vännen Pernilla Wahlgren så diskuterar de självklart Naked Attraction Sverige. Sofia Wistam säger att det blev en väldigt turbulent vecka för henne.

– Kanske 80 procent tycker att det är bra, kul och det är lite guilty pleasure. Sen är det såklart några som också blir upprörda över det här och då kan man ju tänka att de kanske kan byta kanal eller inte titta. Men folk vill ändå uttrycka sin åsikt om det här. Du Pernilla är ju lite mer van att få hårda ord, jag är ovan vid det. Men jag försöker ändå ha som mantra att jag själv står för det här och att jag tycker om det här programmet och jag tycker att det är fint att visa dom här kropparna, säger Sofia Wistam i podden.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam driver podden "Wahlgren & Wistam" ihop. Bildkälla: Stella Pictures.

Nu ska Sofia Wistam ta hjälp av Pernilla Wahlgren

Sofia Wistam förklarar vidare att hon primärt ser Naked Attraction Sverige som ett underhållningsprogram.

 – Det ska inte lösa några världsproblem. Det är inte ett jättedjupt program. Det är ett kroppsbejakande lite edgy program men man får ju inte ge det för stort ansvar heller det här programmet, säger hon.

Nu överväger Sofia att "gå i skola" hos Pernilla Wahlgren för att lära sig att bli lite mer hårdhudad. Detta då Pernilla är lite mer van vid skriverier och hatstormar efter sina år med bland annat "Wahlgrens värld".

– Jag var den mest googlade personen i Sverige där. Och då har ju inte jag klätt av mig kläderna ska gudarna veta. Det var ju ett extremt intresse där. Det är ju inte helt lätt. Jag får gå i skola hos dig Pernilla hur man skakar av sig när folk är lite vassa, säger Sofia Wistam vidare i podden. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!