Björn Ulvaeus och Christina Sas
Abba-stjärnan Björn Ulvaeus har slutat dricka alkohol. I en intervju med TV4 Nyhetsmorgon berättade han mer om livet som nykter. - Foto: Adam Ihse/TT Bild, Fredrik Persson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Därför dricker inte Björn Ulvaeus alkohol: "Bullshit"

Abba-stjärnan Björn Ulvaeus gick nyligen på premiären av "Pippi på Cirkus" med sin nya flickvän Christina Sas. Men efter röda mattan-minglet blev det inget bubbel för Björn.


I veckan dök Björn Ulvaeus, 77, upp på premiären av "Pippi på Cirkus" i Stockholm. Vid sin sida hade Björn nya flickvännen Christina Sas, 49. 

Björn Ulvaeus nya flickvän: Christina Sas

Danskan Christina Sas jobbar på Universal music i Berlin, och har bland annat jobbat med Abbas album "Voyage".

Men det var inte bara Björns nya kärlek som fångade vår uppmärksamhet. Han såg nämligen ut att ha gjort en rejäl glowup och strålade verkligen på röda mattan.

En av hemligheterna bakom Björns fräschör är att han har valt att inte dricka alkohol. I en intervju med Nyhetsmorgon i TV4 berättade Björn mer om beslutet att leva nyktert.

Björn Ulvaeus och Christina Sas på röda mattan ihop. Bildkälla: Stella Pictures.

Björn Ulvaeus: "Alkoholism är en fruktansvärd sjukdom"

Björn berättar att han genom alkoholen flydde från sig själv, och att han var tvungen att nå "rock bottom" innan han tog beslutet att sluta dricka alkohol.

– Vi behöver inte gå in på varför men att döva med hjälp av alkohol. Sedan bestämde jag mig för att jag hade nått vägs ände. Då tror man att det ska bli lite grått och dystert efteråt. Men i själva verket blir det precis tvärtom. Som att det lyfter och öppnar sig. Man är i direktkontakt med allt på ett helt annat sätt. Det var bland de bästa grejerna jag har gjort. Och jag kan rekommendera det till dom som fortfarande är fast i det där eländiga. Det är en fruktansvärd sjukdom, sa Björn Ulvaeus i "Nyhetsmorgon".

Nymo-programledaren Anders Pihlblad säger då att vissa artister menar att de känner sig mer kreativa med lite alkohol i kroppen.

– Det är bullshit. När man kommer tillbaka in i verkligheten, i alla fall i mitt fall, så kommer orden till dig lättare, svarade då Björn.

Björn Ulvaeus har inte druckit alkohol på många år. Bildkälla: Adam Ihse/TT Bild

Björn Ulvaeus: "Jag är nykter alkoholist"

Björn Ulvaeus har varit nykter i över 15 års tid. I en intervju med Dagens Nyheter berättade han för ett par år sedan om anledningen till att det fick vara nog. 

– Jag hade druckit färdigt. Det påverkade mitt liv för mycket. Ja, jag var alkoholist, eller: det är man, man är nykter alkoholist.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!