Youtubern möts nu av massiv kritik efter sitt Youtube-klipp.
Youtubern möts nu av massiv kritik efter sitt Youtube-klipp. - Foto: Faksimil/Youtube/Stella Pictures

PewDiePie hånade döv tjej – kritiseras hårt

Youtubern PewDiePie, egentligen Felix Kjellberg, kritiseras efter att ha hånat en döv tjej som använde teckenspråk i en Tiktok-video. Nu har PewDiePies agerande fått massiv kritik.


Den svenska Youtubern Felix “PewDiePie” Kjellberg, 32, är en av världens största Youtubers med över 100 miljoner prenumeranter. Men han har hamnat i blåsväder ett antal gånger. 

Tidigare har han chockat sina fans med nazistskämt. I februari 2017 drog han skämt som handlade om att han ville "döda alla judar". 

Samma år medverkade han även i satirshowen "Pew News" där han ska ha hyllat kanalen E;R. En kanal som är känd för antisemitiskt, sexistiskt och homofobiskt innehåll. 

Härmade Tiktokarens teckenspråk

Nu har han återigen hamnat i blåsväder. Det var i en av sina Youtubevideos som PewDiePie tittade på en Tiktok-video från amerikanska Tiktokaren Scarlet May. Men Youtube-stjärnan tittade inte klart på klippet utan stängde av efter bara några sekunder och sade att han inte kunde titta mer.

Han gör sig sedan rolig över Tiktokaren Scarlets långa naglar och använder, enligt många följare, sin hund för att härma hennes teckenspråk.

"En stor skapare tar oss en miljon steg tillbaka"

Youtubevideon fick massiv kritik av hans följare som påstår att han gör narr av Tiktokaren. Videon valde PewDiePie att redigera i efterhand, men originalklippet hade ändå spridit sig och nu svarar även Scarlet May på Youtuberns video i en ny Tiktok-video.

"En stor skapare kommer här och tar oss en miljon steg tillbaka, så det är väldigt frustrerande", säger hon och tillägger att en annan person med långa naglar hade inte hånats.

"Eftersom jag måste tala teckenspråk för att kommunicera och har långa naglar, stoppar han videon efter två sekunder och lyssnar inte ens på historien", tillägger hon.

Hon kritiserar även PewDiePie beslut att bara redigera videon och inte be om ursäkt.

"Visste inte att hon var döv"

I en fäst kommentar på sin Youtube-video bad PewDiePie senare om ursäkt. I kommentaren går det att läsa att han "inte hade någon aning om att hon var döv" och att det var "dumt av mig att jag inte insåg det".

Han menar också att han bara skämtade om hennes långa naglar och att hundens rörelser var för att "peta på folk" som alltid dansar eller gör några rörelser på TikTok. Vilket ska vara ett pågående tema i hela videon.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.