Supermodellen Linda Evangelista är vanställd för livet
Supermodellen Linda Evangelista är vanställd för livet efter en serie skönhetsbehandlingar. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Supermodellen Linda Evangelista vanställd för livet: "Blödande sår"

Supermodellen Linda Evangelista skulle frysa fett på sin kropp. Men skönhetsingreppen gick fruktansvärt fel. Idag är hon "totalt vanställd" och "deformerad". – Jag kan inte leva såhär längre, gömd och i skam. Jag kan inte leva i den här smärtan mer, berättar Linda Evangelista för People.


Linda Evangelista, 57, var en av 90-talets största supermodeller. Hon gjorde bland annat kampanjer för Valentino, Giorgio Armani, Max Mara och Yves Saint Laurent, och när hon intog catwalken för de största modehusen under sin storhetstid så riktades allas blickar mot henne. 

Linda Evangelista var en av 90-talets största supermodeller. Bildkälla: Stella Pictures.

Hon har prytt över 700 tidningsomslag och under sin karriär så var hon också fotografen Steven Meisels musa.

Linda var också den supermodell som myntade uttrycket "Vi går inte upp ur sängen för mindre än 100 000 kronor".

Linda Evangelista, designern Isaac Mizrahi och Naomi Campbell 1995. Bildkälla: Stella Pictures. 
Cindy Crawford, Linda Evangelista, Karl Lagerfeld och Claudia Schiffer på catwalken för Chanel 1995. Bildkälla: Photo/Remy de la Mauviniere/AP/TT Bild

Linda Evangelista frös bort fett med CoolSculpting

Linda Evangelista har idag hunnit bli 57 år gammal. För flera år sedan började hennes mardröm – i augusti 2015 närmare bestämt. Då började Linda Evangelista göra ingreppen CoolSculpting som är menat att frysa bort fett på kroppen. Hon gjorde totalt sju behandlingar. Den sista ägde rum i februari 2016.

Men Linda blev långt ifrån nöjd med resultatet. Det blev en katastrof. I en intervju med People så berättade Linda tidigare i år att hon är "deformerad" och "totalt vanställd".

– Jag älskade att gå på catwalken. Nu är jag rädd för att springa på någon jag känner. Jag kan inte leva såhär längre, gömd och i skam. Jag kan inte leva i den här smärtan mer, berättade Linda för tidningen.

Fettet växte på kroppen – sedan blev det hårt

Under de många procedurerna så gick något väldigt snett. Tre månader efter ingreppen så började Linda märka flera stora hårda fettklumpar över hela kroppen. På hakan, låren och vid brösten så växte klumparna. Och de blev hårdare och hårdare. Till slut tappade hon känseln. Områdena var helt enkelt bedövade.

Idag måste Linda Evangelista bära en korsett eller gördel. Annars får hon blödande skavsår över hela kroppen. Hon har försökt rätta till de misslyckade CoolScultping-ingreppen genom att göra fettsugningar. Det har inte heller fungerat.

Linda stämde CoolSculptings moderbolag på 50 miljoner dollar, och parterna har idag nått en förlikning.

Linda Evagelista år 2016. Bildkälla: Stella Pictures.

Linda Evangelista: "Jag hatade mig själv"

Men smärtan består för Linda Evangelista. I en ny intervju med brittiska Vogue berättar Linda med tårar i ögonen:

– Om jag hade vetat att en av sidoeffekterna var att du skulle förlora ditt levebröd och att du skulle bli så deprimerad att du hatade dig själv så hade jag aldrig tagit den risken då, berättar hon.

Hon berättar för Vogue att hon än idag inte kan se sig själv i spegeln. Hon klarar heller inte av att någon rör vid hennes kropp.

– Är jag botad rent psykiskt? Absolut inte. Men jag är så tacksam för stödet jag har fått från mina vänner och från branschen, säger hon vidare till Vogue.

Senaste nytt

Spindelskräck i nya "Vermin" – "älskar dem"

Blackberry Smoke-trummis död

3 timmar sedan
57-årige Brit Turner, trummis och medgrundare till Sverigeaktuella rockbandet Blackberry Smoke från Georgia, USA, har avlidit, skriver bland andra Variety.

Statens konstråd köper Odells verk

igår 16:36
Statens konstråd har köpt konstnären Anna Odells uppmärksammade verk "Rekonstruktion – Psyket". Videoverket, som handlar om Odells vistelse på en sluten, psykiatrisk avdelning där hon bland annat har ett förhållande med sin vårdare, fick stor uppmärksamhet när det ställdes ut på Cecilia Hillström Gallery i början av året.

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

igår 15:55
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

igår 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

igår 14:11
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...