Soran Ismail gör comeback
Soran Ismail gör comeback med en podd om psykologi. - Foto: Pontus Lundahl/TT Bild, Yvonne Åsell/SvD/TT Bild. Bilden är ett montage.

Soran Ismail gör comeback: "Lusten är större än rädslan"

Komikern Soran Ismail gör nu comeback efter flera års tystnad. Soran är inne på sitt femte och sista år på psykologprogrammet, och nu startar han en podd tillsammans med Daod Ali.


Komikern Soran Ismail, 34, har legat lågt sedan metoo-vågen hösten 2017. Då anmäldes han av tre olika kvinnor för sexuella trakasserier och övergrepp. Han utreddes misstänkt för våldtäkt, men i maj 2018 lades förundersökningen ner i brist på bevis.

Efter anklagelserna så sjukskrevs Soran. Han hade då fått diagnosen anpassningsstörning som hade utlösts av trauma.

Efter anklagelserna om våldtäkt så sjukskrevs Soran Ismail. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Soran Ismail pluggar till psykolog 

Två år senare trädde Soran fram i Svenska Dagbladet och berättade att det var han som var komikern som utretts för våldtäkt. 

– Jag har aldrig någonsin upplevt att jag har gjort något mot någons vilja. Och jag vet att det aldrig har varit utan någons tillåtelse. Jag har trott att jag alltid har varit schyst och respektfull, berättade Soran för Svenska Dagbladet då.

Efter att Soran varit sjukskriven så bestämde han sig för att plugga till psykolog, och nu är Soran inne på sitt femte och sista år på psykologprogrammet, där han läser neuropsykologi på Karolinska Institutet.

Soran Ismail gör comeback med podden "Sjuka i huvudet". Bildkälla: Yvonne Åsell/SvD/TT Bild

Soran gör comeback med podden "Sjuka i huvudet"

Efter flera års tystnad från Soran Ismail så gör han nu comeback med en podcast om psykologi. Podden gör Soran tillsammans med Daod Ali som är sjuksköterska med inriktning på rättspsykiatri. På sociala medier berättar Soran:

"Det har tagit sin tid men nu är lusten äntligen större än rädslan. Jag och Daod har startat en pod om psykologi, med ambitionen att vara rolig. Jag blir jätteglad om ni vill lyssna (och sprida)!", skriver Soran.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!