Soran Ismail gör comeback
Soran Ismail gör comeback med en podd om psykologi. - Foto: Pontus Lundahl/TT Bild, Yvonne Åsell/SvD/TT Bild. Bilden är ett montage.

Soran Ismail gör comeback: "Lusten är större än rädslan"

Komikern Soran Ismail gör nu comeback efter flera års tystnad. Soran är inne på sitt femte och sista år på psykologprogrammet, och nu startar han en podd tillsammans med Daod Ali.


Komikern Soran Ismail, 34, har legat lågt sedan metoo-vågen hösten 2017. Då anmäldes han av tre olika kvinnor för sexuella trakasserier och övergrepp. Han utreddes misstänkt för våldtäkt, men i maj 2018 lades förundersökningen ner i brist på bevis.

Efter anklagelserna så sjukskrevs Soran. Han hade då fått diagnosen anpassningsstörning som hade utlösts av trauma.

Efter anklagelserna om våldtäkt så sjukskrevs Soran Ismail. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Soran Ismail pluggar till psykolog 

Två år senare trädde Soran fram i Svenska Dagbladet och berättade att det var han som var komikern som utretts för våldtäkt. 

– Jag har aldrig någonsin upplevt att jag har gjort något mot någons vilja. Och jag vet att det aldrig har varit utan någons tillåtelse. Jag har trott att jag alltid har varit schyst och respektfull, berättade Soran för Svenska Dagbladet då.

Efter att Soran varit sjukskriven så bestämde han sig för att plugga till psykolog, och nu är Soran inne på sitt femte och sista år på psykologprogrammet, där han läser neuropsykologi på Karolinska Institutet.

Soran Ismail gör comeback med podden "Sjuka i huvudet". Bildkälla: Yvonne Åsell/SvD/TT Bild

Soran gör comeback med podden "Sjuka i huvudet"

Efter flera års tystnad från Soran Ismail så gör han nu comeback med en podcast om psykologi. Podden gör Soran tillsammans med Daod Ali som är sjuksköterska med inriktning på rättspsykiatri. På sociala medier berättar Soran:

"Det har tagit sin tid men nu är lusten äntligen större än rädslan. Jag och Daod har startat en pod om psykologi, med ambitionen att vara rolig. Jag blir jätteglad om ni vill lyssna (och sprida)!", skriver Soran.

Relaterat
Senaste nytt

Rickard Sjöberg svarar på hånet för sin klädsel: "Det var ju..."

Liljestrand: Ska bli ett läsande land på nytt

Efter otaliga krislarm kom nyligen en rapport som visar att barns läsning ökar. Nu vill kulturminister Parisa Liljestrand (M) se att hela samhället sluter upp för att fortsätta trenden. Att se till att vi blir ett läsande land på nytt är en av regeringens viktigaste uppgifter, säger hon till TT.

Desiré Inglanders kaxiga hån mot Armand Duplantis 

I en video på Tiktok fylld med bilder på Armand Duplantis, passar Desiré Inglander på att håna – och hylla – sin pojkvän.

Nassim Al Fakir talar ut – mamman var med i kända ökända sekten

Nassim Al Fakir öppnar upp sig om sin barndom och mamman som blev Jehovas vittne. Det blev starka känslor i programmet Över Atlanten.

Cher anklagas för att ha kidnappat sin son

1 timme sedan
Cher anklagas av sin son Elijah Allmans fru för att ha anlitat fyra män som ska ha fört bort sonen från ett hotellrum i New York där han och hustrun Marie Angela King vistades.

Sissel Kyrkjebø åker på julturné

2 timmar sedan
Sissel Kyrkjebø sprider julstämning på flera platser i Sverige under sin kommande turné "Sissels jul".

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.