Paolo Roberto har startat en podd
Paolo Roberto har startat en podd. Första gästen är Alexander Bard. - Foto: Stina Stjernkvist/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Paolo Robertos känga: "Det räcker att man har en balle"

Paolo Roberto har startat podden "Paolos podcast", och i det första avsnittet så avhandlar han det ena heta ämnet efter det andra. Med i studion under premiäravsnittet är även Alexander Bard.


Den tidigare tv-profilen Paolo Roberto, 53, har blivit med podd. Han är även aktuell som krönikör för den nystartade tidningen Nongrata.se.

– Här finns ett riktigt bra gäng med ett driv som jag känner igen från tidigare företag som gått bra, så jag tror verkligen på det här, sa Paolo Roberto till Nongrata.

Paolo Roberto ger sig in i mediebranschen igen. Bildkälla: Stella Pictures.

Alexander Bard är gäst i Paolo Robertos podd

Första gästen i "Paolos podcast" är författaren och politikern Alexander Bard, 61. Både Paolo och Alexander är aktiva i partiet Medborgerlig samling. 

Paolo Roberto har nöjt sig med att bara vara medlem i partiet, men Alexander Bard kandiderade för partiet i riksdagsvalet 2022.

– Jag är trött på den bisarra normen att man ska avstå från och inte delta i partipolitiken. Politiken ska självklart ägas och utövas av medborgarna själva, och inte av företagen eller de akademiska institutionerna som perverst nog är fallet idag, sa Bard i en kommentar till Medborgerlig Samlings hemsida.

Alexander Bard. Bildkälla: Stella Pictures.

Paolo Roberto gick med i Medborgerlig samling

Paolo gick med i Medborgerlig samling i april tidigare i år, något han då meddelade på Twitter.

"Då har jag betalt in 250 kronor till för att bli medlem i Medborgerlig samling! Sveriges behöver en ny politik för lösa de enorma samhällsproblem som vårt land står inför", skrev han.

Mer om varför Paolo valde att gå med i partiet kan du läsa om här på Nyheter24.

Paolo Robertos känga: "Det räcker att ha en balle"

I första avsnittet av "Paolos podcast" diskuterar Bard och Roberto manlighet, feminism, patriarkatet och matriarkatet. Alexander Bard menar att patriarkatet är ett "påhittat spöke".

– Har du någonsin träffat patriarkatet?, frågar Alexander Bard.

Paolo delar då med sig av sina tankegångar om patriarkatet, och han menar själv att han är där han är idag för att han jobbat inte hårt – inte för att han är man.

– Jag letar fortfarande efter den där bastun där alla beslut fattas. För jag har ju alltid jobbat jävligt hårt. Jag kommer från ett kriminellt förflutet. Jag startade företag, omsatte tvåhundra miljoner. Och jag letade hela tiden efter den där jävla bastun där patriarkatet är. Om du vet vart den är så vill jag gärna ha adressen. Där man bara sätter sig och så får man allt helt jävla gratis. Det räcker med att man har en balle så får man allting, säger Paolo ironiskt.

– Det vore jävligt skönt om det var så enkelt att vara kille men det är ju inte det, svarar då Alexander Bard.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

1 timme sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.