Medborglig samling
Alexander Bard välkomnar Paolo med öppna armar. - Foto: Claudio Bresciani / TT

Paolo Roberto går med i Medborglig samling – vill legalisera sexköp

Paolo Roberto gick under veckan ut med att han valt att gå med i det politiska partiet Medborglig samling.


Det var i maj 2020 som Paolo Roberto, 53, greps misstänkt för sexköp i en polisrazzia i centrala Stockholm. Tv-profilen erkände kort därpå, i en intervju som sändes i TV4, att han köpt sex.

När det uppdagades att Paolo Roberto köpt sex fick han sparken från TV4 och flera samarbetspartners avslutade sina kampanjer med programledaren. En förundersökning om oaktsam våldtäkt inleddes efter gripandet, men denna lades ner och Paolo fick till slut ett strafföreläggande för sexköpet. 

Inte långt efter medverkade Paolo i en podd där han gjorde uttalanden som skulle mötas av stark kritik: 

"Hon kanske hade kanske kunnat vara läkare om hon hade pluggat eller så, men nu är det här ett lätt sätt att tjäna pengar på", sa han bland annat. Han kritiserades bland annat av Simon Häggström, kriminalinspektör vid människohandelsgruppen med inriktning mot prostitution

Simon riktade hård kritik mot Paolo. Bildkälla: Staffan Löwstedt/Fredrik Sandberg/TT

"Ja, en kvinna som säljer sex kan vara både ”omopererad för flera hundra tusen” och se ut som en fotomodell -  och ändå vara ett offer för människohandel. Att få kvinnorna att se sexiga ut är liksom en del av hallickarnas strategi för att tjäna pengar. Varför är det så svårt att förstå?", skrev Simon i ett inlägg riktat mot Paolo. 

Paolo Roberto går med i Medborglig samling – partiet vill legalisera sexköp

Under skärtorsdagen var det antagligen många som satte kaffet i vrångstrupen när de såg en tweet av Paolo Roberto som skrev ut att han nu valt att gå med i Medborglig samling. I samband med tweeten publicerade även Alexander Bard ett hyllande inlägg på sociala medier där han med öppna armar välkomnar Paolo till partiet, vars rättspolitiska program innehåller en punkt som är att legalisera sexköp. 

Paoli Roberto twittrade om sitt nya medlemskap. Bildkälla: Twitter

Utdrag från Medborglig samlings rättspolitiska program. Bildkälla: Medborgligsamling.se
Alexander Bards inlägg på Facebook. Bildkälla: Facebook

Partiet vill även att straffmyndighetsåldern sänks till 13 år samt att de vill se en åtstramning i migrationspolitiken, vilket Paolo valde att nämna på Twitter. 

Paolo Roberto diskuterar på Twitter. Bildkälla: Twitter

Bard har varit medlem sedan 2018. 

Reaktionerna på Paolos medlemsskap har varit blandade. Vissa välkomnar honom till partiet samtidigt som resten anser att han gör ett dumt val i att gå med. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.