Steffo Törnquist
Steffo Törnquist berättar nu om sin ögonsten. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild. Bilden är ett montage.

Steffo Törnquists egna ord om ögonstenen: "Rök i höstas..."

Steffo Törnquist gillar livets goda – må det vara cigarrer, coola bilar, god whiskey, snygga pennor eller kultbåtar. Men nu har Steffo inte kvar en av sina mest älskade ägodelar.


Att säga att den folkkära TV4-profilen Steffo Törnquist, 66, är en livsnjutare är nog en underdrift. Han är vida känd för att sätta guldkant på vardagen. På sociala medier visar han ofta upp sitt intresse för jakt, god whiskey, trevliga ostar, smarrig chark och legendariska bilar och båtar. 

Nyligen köpte Steffo dessutom en penna för 68 000 kronor, något som Nyheter24 var först att rapportera om.

På bilfronten går det inte heller särskilt pjåkigt för Steffo, som kör en riktig drömbil.

Steffos båt – en dansk klassiker 

Steffo var länge lycklig ägare till en riktigt klassisk dansk båt – en Coronet DC 21 från 1968. Båten var något av Steffos ögonsten, och han tog mer än väl hand om sin danska skönhet. Men under en båtresa med Jenny Strömstedt, som då var nyskild, fick Steffo dessvärre motorstopp.

TV4-kollegorna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

– Jag hade sänt Nyhetsmorgon tillsammans med Jenny Strömstedt. Hon var nyskild och skulle följa med mig och min hustru till Fågelbro för att fira midsommar. Vi drog iväg med högt varvtal, men då gick motorns topplock sönder och det började ryka. Jag ringde min kompis Niklas Strömstedt så han kom med sin Chris Craft Lancer och hjälpte oss. Det hela slutade ju lyckligt – Niklas och Jenny gifte sig, berättade Steffo för tidningen Båtliv år 2017.

Bogserades efter motorstopp till havs

Efter turen med Jenny så drabbades Steffo av motorstopp ännu en gång. Men då kom inte Niklas Strömstedt till undsättning. 

Istället blev Steffo och hustrun Caroline Törnquist, 62, bogserade av Sjöräddningssällskapet. Efter att motorn havererat två gånger så bestämde sig Steffo för att byta ut motorn.

Steffo Törnquist och hustrun Caroline Törnquist. Bildkälla: Stella Pictures.

Bytte till V8-motor för 313 000 kronor

Steffo bytte sin motor från Volvo Penta AQ 271 till Volvo Penta V8-300CE. Det var ingen billig historia – totalt gick hela bytet på över 313 000 kronor, något som Båtliv då skrev om.

Att köpa en Coronet Daycruiser 21 från just årgången 1968 är ingen billig historia. Båten kostar ungefär 165 000 kronor, men det finns givetvis dyrare varianter ute på marknaden. 

Sedan Steffo införskaffade båten har den ofta synts på hans Instagram, och Steffo har då och då bjudit följarna på klipp då han guppar runt i Stockholm längs Djurgårdsbrunnskanalen med sin skönhet. På Djurgården ligger också Steffos båtklubb, Djurgårdsbrunnsvikens Motorbåts klubb.

Steffo Törnquists egna ord om båten

Men nu var det ett bra tag sedan vi fick se Steffos Coronet DC 21 till havs. Detta är något som Steffos vaksamma följare har noterat, och i kommentarsfältet fick Steffo frågan om han har kvar sin Coronet.

"Den rök i höstas", skrev Steffo till svar följt av en ledsen emoji.

Steffo Törnquist har inte längre kvar sin Coronet Daycruiser 21. Bildkälla: Instagram/steffo56

Om båten gick sönder eller om Steffo sålde båten till någon annan förtäljer inte historien.

Senaste nytt

Statens konstråd köper Odells verk

idag 16:36

Sopranos-stjärnan skaffade OnlyFans – räddade huset från Kronofogden på 5 minuter

idag 15:55
Den 51-åriga Sopranos-stjärnan Drea de Matteo har skaffat OnlyFans – och det har gjort att hon nu har lyckats rädda sitt hus från Kronofogden. I en ny intervju berättar Drea om det okonventionella beslutet – och att hennes 16-åriga dotter hjälper till att redigera de lättklädda bilderna som ska ut på OnlyFans.

Isabella Löwengrip fick chocknota – så mycket kostade kranvattnet

idag 14:31
Isabella Löwengrip och fästmannen Paul Sundvik har befunnit sig på skidresa i de schweiziska alperna. Att det är fantastiskt vackert är nog de flesta överens om – och kanske även att Schweiz är i dyraste laget. Det blev Isabella varse efter att ha fått in notan på en restaurang...

Hotell Romantik-paret har gjort slut – avslöjar nya kärleken

idag 14:11
Monica Sundberg och Tino Borg Teroni blev ett par efter säsong ett av "Hotell Romantik". Nu berättar Monica att de gått skilda vägar, och att hon har träffat en ny kärlek...

Kändisvännen greps på Riche med kokain: "Tänkte att det skulle bli kul"

idag 14:09
På medlemsklubben Noppes hade kändisvännen träffat på en bekant som gav honom en påse kokain. Någon timme senare greps han på innekrogen Riche. Nu döms mannen, som även är topp-vd på ett välkänt företag, till rekordhöga böter.

Trump måste sluta spela Sinéad O'Connors musik

idag 14:00
Den döda sångerskan Sinéad O'Connors dödsbo vill förbjuda den republikanske presidentkandidaten Donald Trump att spela hennes musik på sina politiska valmöten, uppger BBC.