Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson - Foto: SVT

Pontus Rasmusson har sökt jobb som städare: "Jag fick svar snabbt"

​Efter att Pontus Rasmusson fick sina kanaler nerstängda på Youtube så har han nu sökt två "vanliga jobb" – ett som städare, och ett jobb på en hamburgerkedja.


Pontus Rasmusson, 24, var barnidolen med hundratusentals följare på Youtube, Instagram och TikTok. Han blev välkänd för sina olika challenges och pranks som han ofta gjorde med sin mamma Carina Rasmusson, 62, och pappa Patrik Rasmusson, 54. Hur mycket Pontus föräldrar tjänar kan du läsa mer om här.

Men allt innehåll Pontus gjorde var långt ifrån barnvänligt. Genom åren har han nämligen kritiserats för att göra videos som sexualiserar barn. Han har bland annat spelat in videos där ämnen som våldtäkt mot barn och incest ingår.

Youtube stängde ner Pontus Rasmussons kanal

Efter att Svenska Dagbladet granskade Pontus så agerade Youtube och stängde ner Pontus kanaler. Youtube slog fast att Pontus hade brutit mot deras barnsäkerhetspolicy som förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga.

Pontus menade att det berodde på "Jantelagen" att hans kanaler blev nerstängda. Efter att Youtube satt P för Pontus så har han försökt starta den nya kanalen Challenge Familjen, men även den har släckts ner av Youtube.

Pontus startade kanalen Challenge Familjen, men även den blev nedstängd av Youtube.

Efter Svenska Dagbladets granskning valde även Pontus tidigare samarbetspartner Partykungen.se att bryta med honom.

Pontus Rasmusson har sökt jobb som städare

Pontus står nu utan jobb, och i helgen hade Pontus en frågestund på Snapchat där han berättade att han sökt "vanliga jobb". Men efter att ha fått två nej så verkar Pontus nu ha gett upp den tanken.

– Ni som känner mig vet att jag är väldigt driven och energisk och jag kan inte sitta still. Jag sökte faktiskt två stycken vanliga jobb efter det här som hände. Jag sökte på en hamburgerkedja och jag sökte som städare, berättar Pontus i en video på Snapchat. 

Men det gick inget vidare för Pontus i arbetssökandet. 

– Jag fick svar rätt så snabbt. Och båda sa nej. Dom sa nej på grund av dom rykten som har spridits om mig. Det fick mig att inse att jag aldrig kommer att kunna ha ett vanligt jobb tyvärr. Allt det jag har offrat och gjort på Youtube har gjort att jag aldrig kan ha ett normalt, vanligt jobb om man säger så, berättade Pontus på Snapchat.

Nu hoppas Pontus att han ska få tillbaka sin gamla kanal på något sätt för att kunna fortsätta med sina videos på Youtube.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!