Bingo Rimér delade en video där Anna Wahlgren buffar på hans son
Bingo Rimér delade en video där Anna Wahlgren buffar på hans son. Följarna rasar nu mot klippet och beskriver det som "vidrigt". - Foto: Stella Pictures, Youtube/Bingo Rimér

Följarna rasar efter Bingo Rimérs bebisvideo: "Vidrigt"

Bingo Rimér delade en video på sin son som bebis. På klippet gör Anna Wahlgren så kallad "buffing" på det lilla barnet. Följarna rasar nu på klippet. "Det skär i mammahjärtat" och "Vidrigt" var några reaktioner.


Författaren Anna Wahlgren dog den 7 oktober 2022 i Goa, Indien. Anna blev känd för svenska folket som något av en supermamma och lärde en hel generation av föräldrar den hårt kritiserade "Sova hela natten"-kuren där Anna rekommenderade att man inte skulle ta upp en bebis som vaknade skrikande ur sin sömn. 

På så vis skulle barnet lära sig att somna om på egen hand. Anna Wahlgrens metod för att få barn att somna har varit ett hett diskussionsämne sedan hon skrev om det i "Barnaboken" 1983.

Under sitt liv fick Anna nio barn, och en av hennes döttrar Felicia Hume (tidigare Feldt) skrev år 2012 en bok med titeln "Felicia försvann" där hon kritiserade sin mamma och det sätt hon hade blivit uppfostrad på.

Anna Wahlgren. Bildkälla: Dan Hansson/SvD/TT Bild

Hyllades av Camilla Läckberg 

Efter Anna Wahlgrens bortgång så var det flera kända profiler som gick ut och uttryckte sin sorg över Annas död. Bland andra författaren Camilla Läckberg och poddprofilen Nemo Hedén skrev om sina respektive relationer till Anna.

"Jag orkade skriva genom alla småbarnsår, tack vare råden jag fick av Anna. Hon blev en kär vän, som fanns med i mitt liv. Och det smärtade mig alltid när hon fick kritik hon inte förtjänade", skrev Camilla Läckberg bland annat på sin Instagram.

"Igår fyllde du 80 år och nu är du borta. Det är så jävla konstigt bara. Fan. Anna!! Du har fått ta emot så mycket skit genom åren men faktum är att du har hjälpt SÅ MÅNGA! Så för oss och MÅNGA ANDRA så är du ODÖDLIG! Och vi kommer alltid att älska dig! Vi kommer alltid stå upp för dig!", skrev Nemo Hedén.

Bingo Rimér delar video där Anna Wahlgren buffar en bebis

Nu har även entreprenören Bingo Rimér skrivit om Anna. På Instagram la han ut ett klipp där Anna visar Bingo hur man "buffar" en bebis. Det går ut på att hålla ner en bebis kropp och hålla fast huvudet och buffa på rumpan. Bebisen som Anna visar metoden på är Bingo och Katrin Zytomierskas son Ringo, vilket Bingo själv berättar i kommentarsfältet. 

"Det kändes så overkligt att Anna Wahlgren i egen hög person lärde mig hur man buffar. Jag har sen dess buffat inte bara mina ungar utan andras ungar", skriver Bingo bland annat i sitt inlägg, vilket Bloggbevakning var först med att uppmärksamma.

Anna Wahlgren buffade Bingos son. Bildkälla: Youtube/Bingo Rimér

Följarnas chock efter videon: "Vidrigt"

I kommentarsfältet på Bingos Instagram rasade kommentarerna in, och väldigt många upprörda föräldrar skrev om sina känslor efter att ha sett klippet. 

"Tycker hela klippet ser otroligt obehagligt ut…"

"Alltså det skriker i hela mitt mammahjärta. Hur fan kan man? Hur kan man stå och filma, bara se på, acceptera, publicera och dela?"

"VIDRIGT"

"Det knyter sig i magen av detta klipp varje gång det visas och kommer upp. Det knyter sig i magen av vetskapen att ett barn enligt metoden skriker sig till sömns"

"Det här klippet är det vidrigaste jag sett någon göra mot en bebis. Det ska fan inte cirkulera på webben"

"Det känns i min mage efter att ha sett klippet. Om du vill väcka debatt så kan du göra det utan att visa ett klipp på ett litet spädbarn".

”Det där är skär barnmisshandel som hon rekommenderar!”

Gry Forsell och Camilla Läckberg kommenterade Bingos video

Programledaren Gry Forsell kommenterade rätt och slätt: "Spyr".

Bingo svarade då: "Sluta spy. Jag buffade barnen som en gammal diesel-motor i en båt. Funkar så bra", skrev Bingo.

Gry Forsell reagerade kraftigt på Bingo Rimérs video. Bildkälla: Stella Pictures.

Camilla Läckberg är däremot ett fan av Anna Wahlgren, och skrev "Exakt så" som kommentar till Bingos video.

Camilla Läckberg och Bingo Rimér. Bildkälla: Stella Pictures.

Videon som Bingo Rimér delade på Instagram. Vi vill varna känsliga tittare.

Barnläkare varnar för Anna Wahlgrens metoder

Anna Wahlgrens buffning-metod väckte starka reaktioner redan kring 2006. Då intervjuade tidningen Vi Föräldrar flera barnläkare som gick ut och varnade för Annas metod.

– Kan du tänka dig en upprörd och trött förälder som försöker få sitt protesterande barn att sova – i upprördheten kan det bli hårdare tag än ämnat, vaggningen kanske blir lika våldsam som skakning, med åtföljande shaken baby syndrome, sa Tor Lindberg, professor emeritus och barnläkare till tidningen då.

Nyheter24 söker Bingo Rimér.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!