Carolina Gynning och Leif GW Persson
Carolina Gynning kritiserar Leif GW Persson. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Henrik Montgomery/TT Bild. Bilden är ett montage.

Carolina Gynning rasar mot Leif GW Persson: "Hur kan han säga så?"

Ett ord som Leif GW Persson använder får Carolina Gynning att se rött. I det senaste avsnittet av sin podd "Gynning & Berg – Hittar sig själva" så riktar Gynning en känga mot Leif GW Persson.


Den som har någon som helst koll på kändisvärlden i Sverige idag vet att Carolina Gynning, 44, och kriminologen Leif GW Persson, 77, länge legat i en infekterad fejd med varandra. Upprinnelsen till bråket mellan de välkända profilerna började med något så trevligt som vin...

Det handlade Carolina Gynning och Leif GW Perssons bråk om

Leif GW Persson har genom åren släppt egna viner, och i en intervju med Svenska Dagbladet betygsatte han andra kändisviner.  

– Ofta är rosévinerna för söta, läskeblask, party-party, nä. Jag drack ett som var förskräckligt: Carolina Gynnings rosé. Det var hemskt. Jag kan tänka mig att det riktar sig till en publik med tonåriga tjejer. Men jag skäms inte för mina egna, jag har ju valt dem själv, sa Leif GW Persson till Svenska Dagbladet år 2019.

Leif GW Persson. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Carolina Gynning vikthånade Leif GW Persson

Carolina Gynning kontrade då på Instagram med att skriva att hon aldrig har haft något rosévin.

"Tack för din utförliga recension om mitt 'rosévin' som inte existerar. Jag har aldrig haft något rosévin och kommer aldrig göra ett. Att ge ut ett kändis-rosévin idag känns ju lika hett som ditt bukfett", skrev Carolina Gynning då.

Carolina Gynning raderade senare sitt inlägg och i en intervju med Expressen gick hon ut med en ursäkt över att ha vikthånat Leif GW Persson.

Carolina Gynning. Bildkälla: Stella Pictures.

Leif GW Persson: "Skulle inte tvätta bilen med Gynnings vin"

Leif GW Persson sa att "han inte ens skulle tvätta bilen" med Gynnings vin och kallade henne för "hyfsat välbegåvad" men att det här med vin inte var "hennes grej". Om Gynnings kommentar om hans bukfett sa Leif GW Persson då till Expressen:

– Vad det här vinet har med mitt bukfett att göra förstår jag inte, för hon kan ju orimligt använt mitt bukfett till att smaksätta det, för det hade jag upptäckt i så fall. Hade hon gjort det hade det i alla fall inte blivit sämre, för det var det jävligaste vin jag har druckit.

Carolina Gynning om Leif GW Perssons uttryck: "Hur kan han säga så?"

Det är i det senaste avsnittet av podden "Gynning & Berg – Hittar sig själva" som Carolina Gynning och poddkollegan Carina Berg, 44, diskuterar ordet "bov" som Carina menar hör hemma mer i Kalle Anka än i verkligheten.  

– Det här är ganska roligt för Leif GW Persson, när han pratar om dom kriminella i Sverige så har jag hört honom kalla dom för ”buset”. Det är lite som att säga ”bov”. Bov och bus, säger Carina Berg i podden.

Det här får Carolina Gynning att se rött.

– Hur kan han säga buset om såna som liksom äter upp sina offer?, Det känns ju inte alls…Det känns ju inte okej, säger Carolina och fortsätter:

– En kannibal i Skövde ba ”lilla buset i Skövde”, säger Carolina och gör en hånfull imitation av en röst.

– Jag tror mest att det handlar om värdetransportrånare, säger då Carina vidare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!