Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson. - Foto: SVT

Raseri mot Pontus Rasmusson efter comebacken: "Sök hjälp"

Pontus Rasmusson fick sina kanaler nerstängda på Youtbe. Nu gör han comeback på Patreon. Något som har fått sociala medier och kommentarsfält att koka. Nu svarar Pontus på kritiken.


Pontus Rasmusson, 24, slog igenom på Youtube med barnprogramliknande innehåll där han gjorde pranks och challenges med sin mamma och pappa. Men det var inte det enda innehåll som Pontus bjöd på. 

Han gjorde även videos där ämnen som våldtäkt mot barn och incest förekom, något som slutligen fick Youtube att stänga ner hans kanaler där han hade över 170 000 prenumeranter. 

Youtube slog fast att Pontus hade brutit mot deras policy som förbjuder innehåll som sexualiserar barn.

Med näbbar och klor har Pontus försökt komma tillbaka till Youtube, men de nya konton han startat har stängts ner.

Pontus Rasmusson sökte jobb som städare 

Nyligen skrev Nyheter24 att Pontus Rasmusson har sökt jobb som städare och på en hamburgerkedja.

– Ni som känner mig vet att jag är väldigt driven och energisk och jag kan inte sitta still. Jag sökte faktiskt två stycken vanliga jobb efter det här som hände. Jag sökte på en hamburgerkedja och jag sökte som städare, berättade Pontus i en video på Snapchat.

Men det gick inget vidare för Pontus på arbetsmarknaden.

– Jag fick svar rätt så snabbt. Och båda sa nej. Dom sa nej på grund av dom rykten som har spridits om mig. Det fick mig att inse att jag aldrig kommer att kunna ha ett vanligt jobb tyvärr. Allt det jag har offrat och gjort på Youtube har gjort att jag aldrig kan ha ett normalt, vanligt jobb om man säger så, förklarade Pontus på Snapchat.

Nu har Pontus Rasmusson startat Patreon

Nu har Pontus Rasmusson istället startat en Patreon, där han enligt beskrivningen ska leverera "Roliga & spännande CHALLENGE VIDEOR för hela familjen". Det finns två olika medlemskap att välja mellan. Det billigaste kostar 75 kronor (plus moms) i månaden och då utlovas tillgång till alla Pontus videos utan reklam. 

Pontus Rasmusson har startat Patreon. Bildkälla: Patreon/Pontus Rasmusson

Väljer du att istället lägga 375 kronor (plus moms) i månaden så blir du VIP-prenumerant.

"Denna nivå ger dig, precis som föregående, tillgång till alla Pontus videor som du kan se när du vill, hur många gånger du vill och helt utan reklam. Förutom att stötta Pontus extra mycket så att han kan filma fler videor så får du en välkomstgåva (värde 1000kr) hemskickad till dig när du går med", står det att läsa på Pontus Rasmussons Patreon-sida.

Pontus Rasmusson möts av kritik

På sociala medier har Pontus Rasmussons comeback blivit en het potatis. Instagramkontot Dyngbaggegalan la för några dagar sedan ut två storys där de skrev "Varning alla föräldrar" till en bild på Pontus, följt av en skärmdump på vad det kostar att vara medlem på hans Patreon.

På Twitter debatteras även där Pontus comeback, och vissa har gått så långt att de har skrivit till Patreon för att få dom att stänga ner hans konto där. 

Även i kommentarsfältet på Pontus Instagram rasar kommentarerna in.

"Han ger sig inte", "Herregud han ger aldrig upp" och "Men tror du alla dina prenumeranter kommer sitta och betala pengar för att kolla på dina videor? Alla har inte den möjligheten" var några reaktioner i hans kommentarsfält.

Pontus svarade då att Patreon är den enda plattform han kan använda då Youtube stänger ner hans konton. Apropå prissättningen säger Pontus i en kommentar på sin Instagram:

"Har räknat med att gå back första månaderna då varje videor är så dyr".

Pontus Rasmusson svarar på kommentarerna. Bildkälla: Instagram/pontusrasmusson


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!