MELINDA JACOBS
MELINDA JACOBS - Foto: STELLA PICTURES

Allt om Melinda Jacobs – barnen, "Lilla hjärtat" och relationen till E-type

Melinda Jacobs blev känd över hela Sverige när fallet "Lilla Hjärtat" uppdagades. Nu är hon gravid, och förlovad med Martin E-type Erikson. Läs allt du kan tänkas vilja veta om Melinda i denna artikel!


Melinda Jacobs, född i april 1984, uppväxt i Teckomatorp, Skåne. Melinda blev känd i hela Sverige när fallet "Lilla Hjärtat" uppdagades. Sedan dess har hon högljutt krigat för att det som hände Esmeralda, aldrig ska hända igen. 

Nyligen träffade hon kärleken, ingen mindre än artisten E-type, och nu väntar de barn tillsammans. 

Vi har samlat det du kan tänkas vilja veta om Melinda i denna artikel. 

Var fostermamma åt "Lilla Hjärtat"

Esmeralda var bara nio dagar gammal när hon hamnade i samhällets vård, eftersom det i hennes biologiska familj förekom psykisk ohälsa, missbruk och kriminalitet. Så alldeles ny här i världen kom Esmeralda, "Lilla Hjärtat", till Melinda Jacobs familj.

Melinda och hennes dåvarande man Lasse, ser henne som sin egen och gav henne ett kärleksfullt hem. Tills kammarrätten bedömde att de skulle upphäva "placering enligt LVU". 

Endast månader efter att Esmeralda var tillbaka i sin biologiska familj, hittades hon död. Ett fall som skakade om Sverige i grunden, och svallvågorna av det ser vi än idag. "Lex lilla hjärtat", är en sådan svallvåg. 

Lex lilla hjärtat

Barnets bästa när vård enligt LVU upphör – Lex lilla hjärtat innefattar en rad lagförändringar som trädde i kraft den 1 juli 2022. Dessa lagförändringar var något Melinda Jacobs var med och tog fram, och flera gånger har vi sett henne i riksdagen där hon krävt en förändring. Som hon lyckades med. 

Melinda Jacobs och E-Type är ett par

Sedan i början på året har Melinda Jacobs och Martin "E-type" Erikson varit ett offentligt par. Paret sågs på röda mattan för Storytel Awards tillsammans för första gången i mars. Sedan dess har paret plussat på stickan och förlovat sig med varandra. 

Hur träffades Melinda Jacobs och E-type? Läs här!

Här kan du läsa om hur Melinda Jacobs och E-type firade sin förlovning.

Hur många barn har Melinda Jacobs? 

Hemma hos Melinda Jacobs bor just nu hennes sex barn. Fyra biologiska döttrar och två söner som är fosterhemsplacerade. Melinda har varit mamma och fostermamma sedan 20 års ålder, och i denna intervju med Femina kan vi läsa att hon har haft 19 barn som "passerat hennes famn" genom åren. 

Är Melinda Jacobs släkt med Cornelia Jacobs?

Är Melinda Jacobs och Cornelia Jacobs släkt? Systrar kanske? Ja, det kan man ju nästan tro! Visst är de lite lika? Men de är faktiskt inte släkt med varandra. 

Melinda Jacobs aktuell i nya dokumentären "Mammahjärtat" av My Sandström

I en mycket känslosam dokumentär på SVT får vi följa Melinda Jacobs under ett år. Den innehåller inslag från vardagskaoset och den enorma kärleken till barnen, men också inslag där sorgen efter Esmeralda får ta plats.

Dokumentären hittar du här via SVTplay

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!