Elsa Swärd Brattström
Elsa Swärd Brattström berättar om mardrömskvällen på Mama-galan. - Foto: Stella Pictures, Instagram/ebbabratt. Bilden är ett montage.

Influencern om skandalen på Mama-galan: "Tvingades ryta ifrån – det var inte okej"

Elsa Swärd Brattström var en av gästerna på den årliga Mama-galan i Stockholm. På plats var den svenska kändiseliten. Nu berättar Elsa om mardrömskvällen och vad som drev henne till tårar.


Tidigare i veckan gick den årliga Mama-galan av stapeln. Festligheterna ägde rum på Junibacken i Stockholm, och på plats var ett hundratal gäster och kändisar. 

På röda mattan vimlade bland andra artisten Dotter, Penny Parnevik, Bianca Kronlöf, Camilla Hamid, Ellen Bergström, Melinda Jacobs, skådespelaren Eva Röse och TV4-profilen Soraya Lavasani.

På sociala medier har flera influencerprofiler som var på plats flitigt uppdaterat med bilder och klipp från galan. 

Dotter var en av gästerna på Mama-galan. Bildkälla: Stella Pictures
Även Penny Parnevik var på plats på den kändistäta galan. Bildkälla: Stella Pictures.
Soraya Lavasani och Negar Montagy var även dom på plats. Bildkälla: Stella Pictures.
Marie Sernholt var även hon på galan. Bildkälla: Stella Pictures

Elsa Swärd Brattström berättar om mardrömskvällen efter bordsgrannens fråga

Men en av gästerna hade långt ifrån en trevlig kväll.

Influencern Elsa Swärd Brattström, 27, har tidigare bloggat på Mama där hon berättat om den IVF-resa som hon och fästmön Cornelia genomgick för att få ett lillesyskon till sonen Ragnar. 

Elsa Swärd Brattström. Bildkälla: Stella Pictures

Bloggen är inte längre aktiv, men på Instagram uppdaterar hon sina följare om livet med Cornelia och sönerna Ragnar och minstingen Allan.

Elsa Swärd Brattström var en av gästerna på galan, och på Instagram har hon berättat om vad som hände på middagen, något som Bloggbevakning var först med att uppmärksamma. 

Elsa Sward Brattström berättar om mardrömskvällen. Bildkälla: Stella Pictures.

Under middagen frågade nämligen hennes bordsgranne om hon "är mamma till sina barn".

"Vet ni vad som är förnedrande? Att få frågan om man är mamma till sina barn. Efter att man genom en halv middag suttit och pratat om just sina barn. Vad dom heter och hur gamla dom är. Berättat att man poddade sig igenom första processen och nu är föräldraledig med andra. Sen från ingenstans, som att hon inte kunde hålla sig längre: "men är du mamma till dina barn"?, skrev Elsa bland annat.

Elsa Swärd Bratttröm berättade om frågan som bordsgrannen ställde mitt under middagen. Bildkälla: Instagram/elsabratt

Stöttades av Aysha Jones: "Hon röt ifrån och sa att hennes beteende inte var okej"

Elsa berättade vidare att hon utan resultat försökte avbryta konversationen med sin bordsgranne, och när det började spåra ur så bröt Aysha Jones in.

Aysha Jones stöttade Elsa under kvällen. Bildkälla: Stella Pictures.

"Aysha tog min hand och gick därifrån. Tröstade och var helt jävla otrolig bara. Och när jag fick ta hennes plats vid bordet och personen från tidigare som sett att jag blev ledsen (har ju så nära till mina känslor på gott och ont: dvs blev gråtfest på toa) kom och försökte typ be om ursäkt röt Aysha ifrån och sa att hennes beteende inte var okej och att hon bara skulle låta mig vara nu".

Elsa Swärd Brattström berättar att hon fick stöd av Aysha Jones. Bildkälla: Instagram/ebbabratt

Vem den otrevliga bordsgrannen var avslöjar inte Elsa Swärd Brattström. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!