Stockholm

Pontus Rasmusson ber om gåvor från sina följare: "Flörtig person"

Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson. Foto: SVT

Pontus Rasmusson fick sina kanaler nedstängda på Youtube sedan gjorde han comeback på Patreon. I en livesändning under hösten ska han ha bett sina följare om att få dyra gåvor skickade till sig.


Läs mer

Pontus Rasmusson, 24, slog igenom på Youtube med barnprogramliknande innehåll där han gjorde pranks och challenges med sin mamma och pappa. Men det var inte det enda innehåll som Pontus bjöd på. 

Han gjorde även videos där ämnen som våldtäkt mot barn och incest förekom, något som nådde sitt slut efter en granskning gjord av SvD.

Granskningen ledde till att Pontus Youtube stängdes ned och företaget slog fast att Pontus hade brutit mot deras policy som förbjuder innehåll som sexualiserar barn.

Pontus Rasmusson om sexuella anspelningar

Pontus Rasmusson har försökt komma tillbaka till Youtube, men de nya konton han startat har stängts ner. Han har senare startat upp igen och den här gången på prenumerationssajten Patreon.

Efter ytterligare granskning från tidningen kom det fram att han under hösten ska ha uppmanat barn att bli betalande medlemmar samt att de ska skänka gåvor till honom på TikTok.

I en intervju med tidningen ställs Rasmusson mot väggen och får frågan om han anser sig ha gjort några sexuella anspelningar utöver sina "hemlighets-videos".

– Jag är en väldigt flörtig person till sättet, men om jag lägger upp en bild där jag ler in i kameran och skriver en text med ett hjärta betyder det inte mer än att sprida kärlek, vilket en dyster värld borde ha mer av, säger Pontus Rasmusson till tidningen.


Pontus Rasmusson om gåvorna: "Alltid en dröm"

Rasmusson kritiseras även för att ha uppmanat sina unga följare till att ge dyra gåvor till honom, och i en livesändning som tidningen tagit del av ska han ha sagt följande om gåvorna:

"Det är en dröm jag har, att få ett Tiktok-universe eller ett lion. Om jag skulle få någon av dem, då skulle jag typ dö. Det är mina drömgåvor. Det är självklart helt frivilligt att skicka. Men jag tar fram min mobil nu och gör mig redo ifall någon skickar det".

Men Pontus Rasmusson anser inte att han uppmanat något barn att skicka gåvorna, utan att det i själva verket handlar om att han "älskar" att dela med sig av sina drömmar.

– Dessa gåvor är de största och det har således alltid varit en dröm att få de gåvorna någon gång i mitt liv. Jag har aldrig bett någon att skicka dessa utan jag har sagt att det hade varit coolt, en dröm och att jag skulle vara uppmärksam på om det händer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.