Kristian Luuk i bråk med Real Group
Nu berättar Real Group-sångaren om bråket med Kristian Luuk. - Foto: Pontus Lundahl/TT Bild, Vilhelm Stokstad/TT Bild. Bilden är ett montage.

Kristian Luuk hånade svenska artisten: "År som var jobbiga för mig"

Kristian Luuk hånade den svenska artisten Anders Edenroth i direktsändning. Nu öppnar Real Group-sångaren Anders Edenroth upp sig om bråket med Luuk.


Den svenska artisten Anders Edenroth, 59, från The Real Group är gäst i podden "Hitfabriken" och där öppnar han upp sig om ett bråk han hade med programledaren Kristian Luuk, 56.

Kristian Luuk och Carina Berg skulle intervjua Anders Edenroth

Det var i mitten av 00-talet som Kristian Luuk och hans dåvarande fru Carina Berg var vikarier för ett radioprogram. Duon skulle intervjua Anders Edenroth, som då var aktuell med en pingstkryssning i samarbete med Birka Cruises. Där skulle gruppen sjunga en hel helg och ha lite workshops.

Edenroth blev uppringd av redaktionen bakom radioprogrammet, som då undrade om Luuk fick intervjua honom. Anders Edenroth var tveksam.

– Kristian Luuk har aldrig varit intresserad av The Real Group överhuvudtaget. Han ser pingst, körsång, Ålandsbåt. Fördomar. Han såg ett Nirvana av att odla fördomar, säger Edenroth i podden.

Kristian Luuk och Carina Berg var vikarier i ett radioprogram. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Anders Edenroth om Kristian Luuk: "Helt hopplös"

Edenroth förklarade för radions redaktion att han skulle ställa upp på intervjun, men att han inte var beredd på att sitta i radio och vara måltavla. Han blev då försäkrad om att både Kristian Luuk och Carina Berg var intresserade på riktigt.

– Så jag börjar intervjun och hör direkt hur han ger sig in på och ska driva med mig. Driva med alla pingstvänner. Han har ju en sån grund, säger Edenroth i podden och fortsätter:

– Så sitter han där, och efter ett par minuter så säger jag "men Kristian, jag tänker faktiskt inte sitta här i radio och vara dig behjälplig när du odlar dina fördomar". Jag tyckte han var helt hopplös faktiskt. Pinsamt. Jag sa ifrån, säger han.

The Real Group och Povel Ramel (i hatt) år 2002. Bildkälla: Leif R Jansson/TT Bild

Real Group-sångaren: "Det var år som var jobbiga för mig"

Efter att han sagt åt Kristian Luuk på skarpen så ändrade Kristian taktik och körde en mjukare approach.

Anders Edenroth berättar att han mådde dåligt av den generationen där komiker som "Henrik Schyfferts gäng" drev med människor som var "helt oskyldiga", menar Edenroth.

– Det var år som var jobbiga för mig, minns jag, berättar Anders Edenroth i podden "Hitfabriken".

Anders Edenroth tillägger att Henrik Schyffert och Kristian Luuk nu har bytt bana och gör "massa fina grejer".

Kristian Luuk. Bildkälla: Stella Pictures.

En annan kändis som har blivit illa berörd av Henrik Schyffert är Carolina Gynning. I podden "Gynning & Berg – hittar sig själva" berättade hon om hur Schyffert kokainhånade henne.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!