Onsdag 27 Okt
Stockholm

Så mycket pengar tjänar programledaren Kristian Luuk

Kristian Luuk leder programmet Veckans Ord – men hur mycket pengar tjänar han?
Kristian Luuk leder programmet Veckans Ord – men hur mycket pengar tjänar han?. Foto: Foto: Anders Wiklund/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

Kristian Luuk är programledare för det nya underhållningsprogrammet "Veckans Ord". Men det är långtifrån det första programmet som Kristian leder. I bagaget har han en hel rad tv-succéer – och framgångarna har lämnat spår på Kristians privatekonomi!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

På fredagskvällarna framöver är det Kristian Luuk, 54, som sprider kunskap om ord i SVT:s nya underhållningsprogram "Veckans Ord". Kristian får, med andra ord, ännu ett tv-program på bästa sändningstid att lägga till på sitt redan omfattande cv.

Hur mycket tjänar då en av Sveriges mest rutinerade, och uppskattade, programledare? En rejäl hacka, visar det sig!

Drar in över en halv miljon kronor om året

Kristian Luuk. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Kristian lär ha några miljoner på hög vid det här laget, för bara under 2019 hade han en årslön på 1 004 200 kronor. Det innebär att han då kunde plocka ut en riktigt bekväm månadslön på omkring 83 683 kronor.

Eget bolag med miljontillgångar

Foto: Anders Wiklund/TT

En del av slantarna kommer förmodligen från det egna bolaget "Kristian Luuk Aktiebolag" – för där finns det minst sagt pengar att tillgå. 

Under 2020 hade bolaget en omsättning på 3 091 000 kronor och gick med 939 000 kronor i vinst. Tillgångarna i bolaget uppmättes till otroliga 6 279 000 kronor samma år.

Läs mer:

Så mycket pengar tjänar Felix Herngren

Så mycket pengar tjänar Henrik Schyffert

Kommentera
Kopiera länk
Dela