Stockholm

Hatstorm mot Camilla Läckberg efter inlägget: "Ett HÅN"

Camilla Läckberg
Camilla Läckbergs inlägg väckte starka reaktioner. Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Camilla Läckbergs ord om julen och stressen kring högtiden väckte oerhört starka känslor. Nu svarar Läckberg på kritiken.


Läs mer

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 48, skrev tidigare i veckan ett längre inlägg på Instagram om stressen kring jul – och gick samtidigt ut med en uppmaning till alla föräldrar om att ge sina barn en stressfri förälder i jul.

Det här inlägget reagerade Camilla Gervide 42, på. Gervide ligger bakom Bloggbevakning, och driver även ett Instagramkonto med samma namn.

Camilla Gervide driver Bloggbevakning.

"Lätt att inte vara uppstressad i juletider med den här uppladdningen. Två veckor - utan barn - på tu man hand tillsammans med maken i solen. Alla stressade småbarnsmorsor tackar säkerligen för tipset!", skrev Camilla och delade två bilder i sitt inlägg, där den andra bilden visade Läckberg och maken Simon Sköld på väg till Maldiverna på semester.

I kommentarsfältet var reaktionerna blandade, en del följare försvarade Läckberg medan många andra skrev om hur tufft läge det är för många föräldrar just nu, inte minst med höga elpriser och dyra matkostnader.

"Såg en ensamstående mamma som postat ett förtvivlat inlägg på fb då hon nyss fått en elräkning på 6700 kr. Hon har två barn samt en dotter som fyller år i mellandagarna. Hur stressfri jul får hon?"

"Vi lever i olika verkligheter, det är bara så... men lite fånigt att ge andra 'råd'!"

"Ett HÅN, mot arbetande människor som har svårt att få vardagen att gå ihop. Inte minst ekonomiskt."

"Smaklöst!"

"Det är ju ett jäkligt märkligt inlägg av henne."

"Alltid skönt när rika människor löser alla oss vanligas problem."

"Visst kan hon yttra sig men att ge "råd" är lite dumt, särskilt när man vet att inte alla har samma lyx. Ge råd om nått vettigt då"

"Ja, alla småbarnsmammor önskar nog att de hade råd med utlandssemester så här innan jul, 2 veckor barnfria, städhjälp och gud vet allt därhemma. Vi lever i olika världar, glad att Camilla har det bra med många valmöjligheter. Men alla har ju inte det. Många har inte ens råd att duscha eller ha värme på hemma hör jag."

Simon Sköld och Camilla Läckberg. Bildkälla: Stella Pictures.

Camilla Läckberg svarar på kritiken: "Varför ska jag skämmas?"

Camilla Läckberg svarade med ett längre inlägg på Instagram, där hon bland annat skrev att hon i 15 års tid fått skit från andra kvinnor för att hon som mamma har rest bort. Hon skriver även om den kritik hon mötts av.

"Sen verkar det väcka en del ont blod att jag har råd åka bort, t ex till Maldiverna. Vad är logiken där? Ska jag avstå från det av solidaritet med andra som inte har råd? Vem gagnar det? Jag är stolt över vad jag skapat med hjälp av hårt arbete, talang, tajming osv. Varför ska jag skämmas för att jag har råd? Varför ska jag skämmas för att jag som kvinna har byggt upp en framgångsrik karriär?", skriver hon bland annat.

I kommentarsfältet får Läckberg stöd från bland andra Charlotte Perrelli, Anitha Clemence och Tunnelbanenettan.

Camilla Gervide: "Mycket märkligt"

Camilla Gervide berättar att reaktionerna har varit delade på hennes inlägg om Läckberg.

– Antingen så gillar man inlägget, eller så är det mobbing att skoja om någons jultips. Hon skojade själv om att ha lämnat bort dottern till ett hunddagis, men tar själv skämt om hennes inlägg på blodigt allvar. Mycket märkligt, säger Gervide till Nyheter24.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.