Stockholm

Nick Carter anklagad för våldtäkt av minderårig flicka

Nick Carter anklagad för våldtäkt
Nick Carter anklagas för våldtäkt. Foto: Rob Latour/Invision/AP/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

En kvinna träder nu fram och anklagar Backstreet Boys-stjärnan Nick Carter för en våldtäkt som ska ha ägt rum när hon var minderårig. – Bara för att Nick Carter är en kändis så ska han inte ursäktas för sina brott, säger hon.


Läs mer

Under torsdagen trädde en kvinna vid namn Shannon "Shay" Ruth fram under en presskonferens och berättade att hon hade blivit våldtagen av Backstreet Boys-stjärnan Nick Carter, 42. Ruth hävdar att våldtäkten ägde rum år 2001, när hon var minderårig.

– Trots att jag är autistisk och lever med cerebral palsy (CP) så tror jag inte att något har påverkat mig mer och haft större inverkan på mitt liv än vad Nick Carter gjorde och sa till mig, sa Ruth med tårar i ögonen.

Nick Carter år 2000. Bildkälla: Mark Earthy/TT Bild

Nick Carter anklagad för våldtäkt av Shannon "Shay" Ruth

Shannon "Shay" Ruth har nu fyllt 39 år. På presskonferensen berättade hon om det Nick Carter ska ha utsatt henne för.

– Efter att han våldtagit mig, så minns jag att han kallade mig för en "rödhårig hora". Han tog tag i mig och lämnade blåmärken på min arm, berättade hon.

Ruth berättar att hon var oskuld vid tillfället, och säger att hon även fick den sexuellt överförbara infektionen HPV av Carter.

– Bara för att Nick Carter är en kändis så ska han inte ursäktas för sina brott. Jag är en överlevare och kommer alltid att vara det, sa Ruth vidare.

Backstreet Boys spelar i Florida år 2001. Bildkälla: AP Photo/Key West Citizen, Rob O'Neal/TT Bild

Under torsdagen lämnade Ruth in en stämningsansökan mot Carter. Även tre andra kvinnor, som också hävdar att Carter har utsatt dom för sexuella övergrepp, har valt att stämma Carter.

Page Six har tagit del av stämningsansökan och där står det att läsa att Nick Carter ska ha lurat in Ruth i bandets turnébuss efter en konsert i Tacoma, Washington. Han erbjöd henne en rödfärgad drink som hon tror var en mix av alkohol och tranbärsjuice.

Nick Carter förnekar våldtäktsanklagelserna

Nick Carter själv förnekar Ruths uppgifter, och Carters advokat Michael Holtz säger till Page Six:

– Ruth har blivit manipulerad i flera år så att hon rikta falska anklagelser mot Nick. Anklagelserna har ändrats genom åren. Ingen ska låta sig lurad av det här PR-tricket som är iscensatt av en opportunistisk advokat. Det finns ingen sanning i de här anklagelserna, och vi är övertygade om att domstolen snabbt kommer att inse det.

Nick Carter förnekar anklagelserna. Bildkälla: Stella Pictures.


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.