Tilda Törnquist utsatt för stalker
TikTok-profilen Tilda Törnqvist berättar att hon i flera års tid har terroriserats av en stalker. - Foto: Instagram/tilda, TikTok/tildurs. Bilden är ett montage.

Tilda Törnqvist utsatt för stalker: "Han sprider mina nakenbilder"

Tilda Törnqvist berättar nu att hon i flera års tid har terroriserats av en stalker som nu sprider hennes nakenbilder. – Jag kommer att ta det här vidare. Han är farlig, säger Tilda i en ny video på TikTok.


Influencerprofilen Tilda Törnqvist, 25, har över 83 000 följare på Instagram. På TikTok är Tilda ännu större – där har hon över 205 000 följare och över 7,5 miljoner likes. 

Utöver influencerbanan så har Tilda även synts i dokusåpan "Paradise Hotel" där hon var med år 2021. Tilda syns nu även i den omdiskuterade SVT-dokumentären "Priset vi betalar" som handlar om influencers och skönhetsoperationer.

Tilda Törnqvist utsatt för stalker

I en ny video berättar Tilda att hon är utsatt för en stalker som har terroriserat henne i flera år. Mannen som har stalkat Tilda kallar sig själv för "Dan" och är amerikan. Han bor i Boston och är tidigare militär. 

Tilda är inte den enda svenska kvinna som "Dan" har stalkat. I en video berättar Tilda att han har försökt utpressa svenska flickor så unga som 12 år.

– Den här videon är jättejobbig att spela in, berättar Tilda mellan tårarna.

Tilda berättar om hur allt började. Kontakten med mannen som sedan skulle göra hennes liv till ett helvete. För några år sedan hördes hon med killen.

– Han var militärkille. Jättesöt. Han bor i USA. Han föreslog att vi skulle byta bilder, berättar Tilda i sin video.

Stalkern ringde Tilda Törnqvist 300 gånger på en dag: "Jag blev livrädd"

Tilda och killen skickar bilder till varandra. Men efter ett tag märker Tilda att killen är "rikspsyk". Hon drar sig till minne ett tillfälle som fick hennes varningsklockor att ringa. Tilda hade jobbat ett pass på H&M, och fick då inte ha sin telefon med sig på jobbpasset. När hon sedan kollar sin mobil så ser hon att mannen har ringt henne 300 gånger.

– Jag blev livrädd. Jag fick panik, berättar Tilda.

Hon blockade honom överallt. Men förgäves. Mannen hittade alltid nya sätt att kontakta Tilda på. Han skapade hundratals konton på Snapchat. Han skrev till henne från spelappar. Han hotar Tilda och försöker utpressa henne. Om hon inte gör som han säger kommer han att sprida hennes nakenbilder.

Stalkern sprider nakenbilder på Tilda Törnqvist

Tilda ringde polisen i Sverige, som inte kunde göra något då han bor i USA. Mannen har terroriserat Tilda i flera års tid. Som mest har det gått två veckor utan att han har kontaktat henne.

– Han slutar inte. Nu skriver tjejer att de får mina bilder skickade till sig. Jag vet att han skickar runt dom, berättar Tilda i sin video och fortsätter:

– Jag vill ta tillbaka kontrollen, jag orkar inte vara rädd. Om jag bara lägger alla kort på bordet så känns det som att en sten kommer släppa från mitt bröst, säger Tilda vidare.

Tilda Törnqvist: "Det finns fler offer"

Efter att Tilda släppte den första videon där hon berättade om stalkern och nakenbilderna så har hon blivit kontaktad av flera svenska kvinnor som berättar att han har utpressat även dom. Vissa av tjejerna som har skrivit till Tilda var så unga som 12 eller 14 år när han började terrorisera dom.

Tilda säger att hon har fått reda på att han är dömd för flera grova brott i USA. Han ska bland annat vara dömd för stalkingbrott.

Tilda Törnquist berättar att han har nakenbilder på andra svenska profiler, och hon uppmanar nu de som har blivit utsatta för honom att kontakta henne.

– Jag kommer att ta det här vidare. Han är farlig. Han har åkt till Sverige och stalkat en tjej här. Hon är livrädd, säger Tilda som nu ber följarna att dela hennes videos så att fler tjejer som har råkat ut för honom ska kontakta Tilda.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!