Ikea spinner vidare på serien "Wednesday" inför julledigheten.
Ikea spinner vidare på serien "Wednesday" inför julledigheten. - Foto: Johan Nilsson/TT/Stella Pictures

Ikea spinner vidare på serien "Wednesday" inför julledigheten

En hjälpande hand eller två? Ikea marknadsför en minst sagt välkänd detalj från skräckserien Wednesday som kan tänkas hjälpa till under julens stressiga period.


Ingen har väl i det här laget missat Netflixs kritikerrosade skräckkomedi "Wednesday" med Jenna Ortega som axlar huvudrollen som karaktären Wednesday Addams från just Familjen Addams. Serien fokuserar på livet för Morticia och Gomez "spöklika" dotter.

Familjen Addams är en av världens kända fiktiva skräckfamilj och har filmatiserats på olika sätt sedan 1964, och på kort tid har serien även blivit Netflix tredje mest sedda serie någonsin.

Förutom tittarsifforna har de hängivna fansen visat sin uppskattning i sociala medier med att bland annat klä sig som spökdottern eller dansa som henne. 

Ikea spinner vidare på Wednesday-temat

Det är aningen oväntat, men nu passar även möbeljätten Ikea på att visa sin uppskattning till serien och skämtar till det. I Ikeas sociala medier har företaget publicerat en bild som föreställer Wednesday, vars karakteristiska flätor syns.

"Man kan se det som en hjälpande hand som är perfekt att skaka hand med i juletid, eller som kan hjälpa en att skruva ihop möbler från Ikea", skriver en presstalesperson för Ikea till Nyheter24.

Ikea passar även på att marknadsföra en dekorativ trähand som anspelar på seriens skräcktema och ökända, kroppslösa hand. Företaget tar bilden ett steg längre och skickar med en julhälsning: "Alla kan behöva en hjälpande hand i juletider", står det under bilden.

Även Ikea i Australien spinner vidare på Wednesday-temat och skriver: "Vi har din rygg (och en extra hand), varje dag under julen - inte bara på onsdag".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!