Jakob Öqvists tuffa telefonsamtal – sonen gick genom isen
Det var i helgen som radioprataren Jakob Öqvist fick det tuffa samtalet om sonen. - Foto: Stella Pictures & Martina Holmberg / TT

Jakob Öqvists tuffa telefonsamtal – sonen gick genom isen

I helgen fick komikern Jakob Öqvist, 51, sitt livs tuffaste samtal. Hans åttaårige son Gustav hade gått genom isen.


Det var i helgen som komikern Jakob Öqvist, 51, fick sitt livs tuffaste samtal. Hans åttaårige son Gustav hade gått genom isen.

– När man får det så stannar klockorna, berättar han i Mix Megapols ”Gry Forssell med vänner”. 

Det tuffa samtalet om sonen 

Det var i måndagens sändning av Mix Megapol som radioprataren Jakob Öqvist berättade om sin tuffa helg och det samtal han fick. Hans åttaåriga son Gustav hade gått genom isen. 

– Hej, din son har gått igenom isen men allt har gått bra, vi står här med honom, kan du komma hit?, hade en kvinna sagt i andra änden av luren, berättar Jakob Öqvist i radion. 

– Då är det Gustav som är ute och åker pulka med en kompis, får syn på att isen har lagt sig vid Skurusundet där vi bor och de går ut och Gustav går igenom, fortsätter han. 

Sprang till isvaken för att dra upp honom 

Några vuxna som befann sig nära båthamnen i Nacka fick syn på hans son och sprang till isvaken för att dra upp honom. Jakob Öqvist berättar i en intervju med Expressen Nöje att hans son sveptes in i en vinterjacka och att de vuxna stod kvar och väntade när han kom till platsen – knappt tio minuter senare. 

”Gick så bra som det kunde”

Jakob Öqvist säger vidare att han är glad över att allt gick så bra och att det fanns människor som ville hjälpa på plats.

– Det gick så bra som det kunde. Trots att det så klart var läskigt för Gustav. Även om man kan simma så är det ju svårt när man hamnar under isen med kläderna på, berättar han för Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!