Christina Schollins dubbla firande: "En fest för att fira.."
Det ser ut att bli mycket firande under julhelgen för skådespelerskan. - Foto: Instagram

Christina Schollins dubbla firande: "En fest för att fira.."

Christina Schollin fyller 85 år och samtidigt som födelsedagen ska firas, firar hon även diamantbröllop med maken Hans Wahlgren.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om Pernilla Wahlgrens födelsedag då hon fyllde 55 år och nu är det hennes mamma, Christina Schollins tur att fira till det. Skådespelerskan fyller nämligen 85 år.

Christina Schollins om dubbelfirandet

Det verkar dock som att stjärnan passar på att slå två flugor i en smäll. Samtidigt som födelsedagen ska firas, firar hon även diamantbröllop med maken Hans Wahlgren

– Det blir en fest för att fira livet och kärleken, säger hon till Nöjeslivet.

Christina Schollins karriär genom åren

Christina Schollin gjorde sin filmdebut redan 1956 i ”Swing it, fröken”, tillsammans med Alice Babs. Efter genombrottet har skådespelerskan stått på Sveriges stora teaterscener och spelat i en rad filmklassiker såsom. ”Fanny och Alexander” och ”Tre kronor”.

På senare år har hon synts allt mer i rutan med ”Wahlgrens Värld” tillsammans med dottern Pernilla Wahlgren.
I programmet fick tittarna bland annat följa med när Christina Schollin gjorde rollen som drottningen i ”Macbeth” på Dramaten.

Så ska Christina Schollin fira 85 år

Det ser ut att bli mycket firande under julhelgen för skådespelerskan. Christina Schollin uppger till Nöjeslivet att de har bjudit in femtio personer till glitterfest i Skeviks friluftsgård ute på Norra Lagnö. 

– Vi har hela anläggningen för oss själva, så vi slår ihop våra bemärkelsedagar. Jag som fyller 85 år på annandagen och så ska vi fira att Hans och jag har diamantbröllop. Det blir en fest för att fira livet och kärleken, säger hon till tidningen


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!