Melinda Jacobs
Melinda Jacobs möttes av massiv kritik efter bilden med Ulf Kristersson. - Foto: Sofia Ekström/SvD/TT Bild, Fredrik Persson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Kaos i Melinda Jacobs kommentarsfält efter bilden: "Inte trovärdigt"

Melinda Jacobs bild från födelsedagsfirandet fick hennes följare att gå i taket, och flera skrev att de avföljde Melinda och nu har tappat förtroendet för henne. Nu svarar Melinda Jacobs på den massiva kritiken.


Fostermamman och författaren Melinda Jacobs, 38, blev känd för allmänheten för omkring två år sedan. Hon var fostermamma åt 3-åriga Esmeralda som blev ”Lilla Hjärtat” med hela svenska folket. 

Esmeralda påträffades senare död hemma hos sina biologiska föräldrar. När hon hittades hade hon droger i kroppen och hade utsatts för trubbigt våld. 

Melinda Jacobs är gravid - väntar barn med E-Type

Under våren 2022 stod det klart att Melinda Jacobs hittat kärleken i den folkkäre artisten Martin "E-Type" Erikson. Hon väntar nu parets första gemensamma barn.

Här kan du läsa mer om Melinda Jacobs graviditet – och det känslosamma inlägget till E-Type.

Är vän med Ulf Kristersson

Melinda Jacobs är sedan lång tid tillbaka vän med statsminister Ulf Kristersson, 59. På Instagram har Melinda flera gånger lagt ut bilder på henne och Ulf. 

I somras umgicks Melinda och E-Type med Ulf och hans fru Birgitta, 54. Även när Melinda fyllde år var Ulf och hustrun på plats för att fira.

Melinda Jacobs firade Ulf Kristersson 

Den 29 december fyllde Ulf Kristersson år, och han och Birgitta såg ut att ha bjudit in till en fest i Harpsund. På plats var både Melinda och E-Type, och på Instagram delade Melinda med sig av bilder från festligheterna.

"Stort varmt tack för att vi fick vara med och fira födelsedagen på Harpsund. Så fint och generöst", skrev Melinda och taggade både Ulf och Birgitta i sitt inlägg.

I kommentarsfältet rasade kommentarerna in från följare som inte förstår hur Melinda kan vara vän med Ulf Kristersson.

Flera av Melindas följare skrev besviket om varför de tyckte att det är märkligt att hon är vän med Ulf. 

En bidragande faktor till kritiken tycks vara att Ulf under sin tid som ordförande i Adoptionscentrum fick larm om misstänkt barnhandel gällande adoptioner från Kina. Barnen stals och såldes till barnlösa. Trots detta fortgick adoptionerna, något som Dagens Nyheter avslöjade i slutet av november 2022.

Detta menar en del följare rimmar illa med Melindas brinnande intresse för barnens rätt i samhället.

"Där avföljde jag dig", "Nu sjönk du otroligt i min aktning" och "Det känns ju inte trovärdigt alls" var några reaktioner. 

Melinda Jacobs kommentarsfält fylldes med kritik mot hennes vänskap med Ulf Kristersson. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
Tonerna var upprörda i Melinda Jacobs kommentarsfält. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Annan kritik som riktades mot Ulf handlade om när han anlitade svartjobbare, och de skumma lägenhetsaffärer han varit inblandad i, något som Aftonbladet har rapporterat om.

Andra kommenterade bara förintelseöverlevaren Hédi Frieds namn i Melindas kommentarsfält. Detta då Ulf lovade Hédi att han aldrig skulle gå med på något samröre med Sverigedemokraterna.

– Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Han lät mycket övertygande. Vi skildes åt i god vänskap, berättade Fried för Dagens Nyheter.

Jimmie Åkesson, Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Persson. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Kristersson har anklagats för att ha brutit löftet mot Fried, något som väckte oerhört starka reaktioner på sociala medier och ute hos en stor del av det svenska folket.

Samtalet mellan Fried och Kristersson har varit omskrivet i många år, och Kristersson själv menar att kritiken mot honom bygger på ett missförstånd.

– Det har blivit ett missförstånd om vad som sagts. Jag sade aldrig att jag aldrig ska prata med SD. Däremot var jag tydlig med att de fyra allianspartierna sökte regeringsmandat utan SD, sa Kristersson till Dagens Nyheter.

Melinda Jacobs rasar efter kritiken

Efter att kritiken strömmat in i kommentarsfältet så gick Melinda Jacobs ut och satte ner foten. I ett längre inlägg på Instagram skrev hon om de starka reaktionerna hon fick efter bilden på henne och Ulf Kristersson.

Melinda Jacobs rasar efter följarnas kritik. Bildkälla: Stella Pictures.

"Jag bemöter de flesta elakheter riktade mot mig med tystnad. Har inte tid att ens bemöta och lägga energi på sådana saker. Men idag blev jag provocerad. Jag vill börja med att klargöra en sak. Jag har goda vänner ur flera olika partier. Min sakfråga gällande barns rättigheter tillhör inte ett särskilt parti", skrev Melinda bland annat.

Hon fortsatte med att skriva att följarna inte behöver tycka om Ulf, men att han är hennes vän oavsett vilket jobb han än har.

"Oavsett om jag lägger upp en bild på min vän som jobbar på Ica som är undersköterska, skådespelare, socialdemokrat eller statsminister, oavsett vilken yrkesroll de har så är de människor jag tycker om", skrev Melinda vidare.

Melindas inlägg har hittills fått tusentals likes och kommentarer, och hon möter nu mängder av stöd och kärlek från följarna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!