Artisten Stor uppmanade följarna att skriva "Hédi Fried" i Ulf Kristerssons kommentarsfält.
Artisten Stor uppmanade följarna att skriva "Hédi Fried" i Ulf Kristerssons kommentarsfält. - Foto: Naina Helén Jåma/TT och Christine Olsson/TT

Instagramkupp mot Ulf Kristersson – på uppmaning av artisten

Ulf Kristersson har anklagats för att ha brutit ett löfte till Hédi Fried, överlevande efter Förintelsen, om att aldrig samarbeta med Sverigedemokraterna. Nu uppmanar rapparen Stor sina följare att skriva hennes namn i M-ledarens kommentarsfält på Instagram.


Under sommaren 2018 var Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på besök hemma hos Hédi Fried, numera 98 år gammal, i Stockholm. Mötet mellan politikern och kvinnan som överlevde Förintelsen skildrades av Dagens Nyheter.

– Han bedyrade att han aldrig, aldrig kommer gå med på något samröre med SD. Han lät mycket övertygande. Vi skildes åt i god vänskap, berättade Fried för tidningen då.

Kristersson har dock hävdat att det rört sig om ett missförstånd. I stället menar han att han åsyftade alliansens regeringsplaner, snarare än att det skulle röra sig om ett löfte från Moderaternas sida. 

M köpte annons med sökordet Hédi Fried

Sedan dess har mötet blivit en lång följetong – inte minst sedan det uppdagats, bara dagar innan valet 2022, att partiet köpt en annons med sökordet "Hédi Fried". Annonsen innehöll en länk till en tidningsartikel med rubriken: "Kristersson: Bröt ej löftet - Hédi Fried: Löfte om alliansen".

– Jag uppmärksammades på det när den väl hade tagits ner, så jag vet inte alls hur det gick till. Men det var dumt, har Ulf Kristersson sagt om det hela till Nyheter24.

Stor: "Kommentera Hédi Fried"

Nu ser det, baserat på det preliminära valresultatet, ut att bli Moderaterna och Ulf Kristersson som får chans att bilda regering och på måndagen förde partiet samtal med Ebba Busch (KD), Johan Pehrson (L) och Jimmie Åkesson (SD).

Detta har fått artisten Ulises Infante Azocar, känd som Stor, att reagera och återigen är Hédi Fried på tapeten igen. Under den sena måndagskvällen uppmanade nämligen rapparen sina Instagram-följare att skriva just "Hédi Fried" i Ulf Kristerssons kommentarsfält.

”Kan ni snälla kommentera Hédi Fried på Ulf Kristerssons senaste bild! Sprid detta till era vänner inget annat bara hennes namn räcker”, skrev han i en story på Instagram. 

Foto: Skärmavbild/Instagram/Stor

En stund senare skrev Stor att de "börjat radera kommentarerna" och uppmanade återigen sin följare att fortsätta kommentera. 

Vid 06-tiden tisdagsmorgonen hade inlägget över 2 000 kommentarer, varav en majoritet skrivit "Hédi Fried", men bara en dryg halvtimme senare hade kommentarsfältet på M-ledarens inlägg stängts av och de många kommentarerna dolts.

Foto: Skärmavbild/Instagram/Stor
Foto: Skärmavbild/Instagram/Stor

Några av de som kommenterat var bland annat artisterna Jason "Timbuktu" Diakité och Imenella

"Du tror att du är smart, va?"

Senare under tisdagsmorgonen har ytterligare ett inlägg på Ulf Kristerssons fyllts av "Hédi Fried"-kommentarer och även på detta inlägg har kommentarsfältet, vid 08-tiden, stängts ned. Strax innan 09 öppnades kommentarsfälten igen.

– Du tror att du är smart, va? Du bad dina springare ta tillbaka kommentarerna igen för du tror att vi kommer tröttna snabbare och annars skulle vi förstöra alla dina bilder, men nu kommer vi bara skriva ännu mer, säger Stor i en Instastory.

Nyheter24 har sökt Ulf Kristerssons stab för en kommentar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.