Margaux Dietz
Följarna flyr från Margaux Dietz. - Foto: Stella Pictures, Facebook. Bilden är ett montage.

Massflykt från Margaux Dietz efter blackface-bilderna

Margaux Dietz blackface-bilder spreds som en löpeld på sociala medier, och har fått tusentals följare att se rött.


I fredags kunde Nyheter24 avslöja att influencern Margaux Dietz festade målad med blackface. En serie bilder visar hur Margaux år 2009 gick på en stor fest i Saltsjöbaden där hon var målad svart i ansiktet och på delar av överkroppen.

– Bilderna är såklart beklagliga. Eftersom temat för festen var Nikki Beach är det ett misslyckat försök att visa sig extremt solbränd, som blir väldigt fel sett i backspegeln, sa Dietz ombud Simon Strand i en kommentar till Nyheter24.

Margaux Dietz festade med blackface.

Bilderna där Margaux festade med blackface spreds som en löpeld, och kort efter Nyheter24:s avslöjande så publicerade Expressen en kommentar som Margaux Dietz hade skrivit i samma veva som hon festade med blackface. 

"Finns det plats för en n*ger", skrev Margaux till en bild på sig själv där hon var målad svart.

Margaux Dietz målad med blackface.

Det här är inte den första rasistskandalen för Margaux. I sin blogg på Elle år 2017 så delade Margaux en bild på en man målad med blackface. Några år senare – 2020 – så släppte Margaux barnboken "Arnold reser till Sydafrika". Boken blev hårt kritiserad och kallades för "en apartheid-bok för de allra minsta".

Utöver blackface-skandalen så mötte Margaux Dietz nyligen massiv kritik då hon filmade en blodig, utslagen man i sitt trapphus. Margaux skrattade och petade på mannen, och lät även sin son komma och peta på mannen. Klippet blev genast viralt och Margaux följare rasade.

Hon förlorade i princip alla sina samarbetspartners, och valde sedan att ta en paus från sociala medier. Hennes comeback kom i samband med SVT:s dokumentär "Kan vi förlåta Margaux?".

Margaux Dietz filmade en blodig man i sitt trapphus. Klippet väckte oerhört starka reaktioner.

Följarna rasar efter blackface-bilderna

Blackface-bilderna på Margaux Dietz har skapat ramaskri bland henne följare, och under helgen har kommentarerna haglat in.

"Men Margaux.. blackface nu med? Vad har du för rövig människosyn?"

"Dax för en ny dokumentär på SVT play. 'Kan vi förlåta Margaux- igen…?' ( å igen). Det här kan bli en hel serie som du håller på…"

"Vad är det för fel på dig??? Först filmar ni en person som är riktigt skadad och gör ingenting och nu detta??"

"Kan inte förstå hur ett enda företag kan vilja samarbeta med dig under överskådlig tid. Deras varumärke kommer att ifrågasättas.".

Kommentarerna rasar in på Margaux Dietz Instagram. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Efter Margaux skandalfilm i trapphuset har hon förlorat tusentals följare på Instagram. Och efter att blackface-bilderna spreds så fortsätter nu raset för influencern Margaux Dietz.

I fredags och lördags var det ett hundratal som avföljde, och sedan exploderade det. Under söndagen, måndagen och tisdagen har Dietz förlorat över 300 följare om dagen.

De senaste 30 dagarna har hon förlorat 10 290 följare, visar siffror från Social Blade.

Följarna flyr från Margaux Dietz. Bildkälla: Social Blade
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!