Paolo Roberto berättar om sexköpet
I det senaste avsnittet av "Paolos podcast" så berättar Paolo Roberto om skammen efter sexköpet. - Foto: Instagram/1paolo2. Bilden är ett montage.

Paolo Roberto om sexköpet: "Skammen är svår att bära"

I maj 2020 greps Paolo Roberto under polisens "Insats torsk". Han hade köpt sex av en kvinna för 1 500 kronor. Nu berättar Paolo i "Paolos podcast" om hur hans liv blev efter sexköpsskandalen.


Två år har gått sedan tv-profilen och entreprenören Paolo Roberto, 53, greps på den exklusiva adressen Grevgatan 10 på Östermalm i Stockholm. 

I en lägenhet hade Paolo köpt sex av en kvinna från ett av "Europas fattigaste länder". Paolo, som då var på toppen av sin karriär, hade betalat kvinnan 1 500 kronor.

Grevgatan 10 på Östermalm i Stockholm. Här, ett stenkast från Strandvägen, så köpte Paolo Roberto sex. Bildkälla: Google Maps

Paolo Roberto försökte ljuga för polisen: "Var på Tinderdejt"

Flera månader efter att Paolo gripits så avslöjades delar av utredningen hur Paolo hade försökt ljuga för polisen när han greps.

"Mannen är mycket nervös och kan inte svara på vem han har varit hos i trapphuset utan säger först att det varit en Tinderdejt men ändrar sig sedan och säger att det är en italiensk vän", stod det att läsa i den tidigare sekretessbelagda utredningen. 

Efter sexköpsskandalen så förlorade Paolo "allt". Han fick omedelbart sparken från TV4 där han varit programledare för "Farmen" och "Robinson". Han fick även sparken från sitt matmärke Paolos, och från radiokanalen Rix FM. 

Paolo Roberto talade ut om sexköpet i TV4. Bildkälla: TV4

Paolo Roberto har startat podden "Paolos podcast" 

Förhållandet med dåvarande flickvännen Elin Härkönen tog även det slut efter en tid. Elin har nu gått vidare och är tillsammans med boxaren Anthony Yigit, 31.

För att försörja sig och kunna betala hyran har Paolo erbjudit PT-pass i sin villa i Nacka, och han har även startat ett nytt matmärke i form av Robertos som säljer olivoljor och andra italienska delikatesser. 

Instagram har Paolo över 130 000 följare, och där uppdaterar Paolo ofta med träningstips och peppande motton.

Men nu är det inte bara träning och mat som gäller för Paolo Roberto – sedan en tillbaka är han tillbaka i mediasvängen igen.

Nyheter24 skrev nyligen om Paolos comeback – han har blivit krönikör för tidningen Nongrata.se och startat den egna podcasten "Paolos podcast".

Paolo Roberto har gett sig in i mediebranschen igen. Bildkälla: Stella Pictures.

Paolo Robertos egna ord om skandalen: "Det är en jävligt jobbig sak att säga"

I det senaste avsnittet av "Paolos podcast" så har han en gäst i studion i form av den blivande prästen Werner Björklang och i avsnittet pratar duon bland annat om skam, kristendom, tolvstegsprogram och förlåtelse.

Paolo berättar då om hur hans liv blev efter sexköpsskandalen.

– Jag har försökt slingra undan vad jag har gjort. Jag brukar säga "min fadäs" och sånt där och då får jag alltid skit. När jag köpte sex. Det är en jävligt jobbig sak att säga. Jag blev ju av med allt. Jag vill bara säga nu, för att alla är alltid så här "nu gråter han ut". Jag gråter inte, jag vill bara berätta om min erfarenhet. Jag vill berätta vad som hände, säger Paolo Roberto i sin podcast.

Paolo berättar även att han anser att han har gjort fel, men nu har bett om ursäkt och betalat sina böter. Paolo säger även att det var en "jävligt tung resa" i hans liv, men att han inte skyller på någon annan.

Paolo Roberto om mediedrevet: "Alla tittar på en"

– Det var jag som gjorde det och ingen annan. Det var supertungt. Jag var på löpsedlarna och alla nyheterna. Jag blev av med allt. Alla mina företag, berättar Paolo i sin podcast.

Han berättar också om mediedrevet mot honom och hur det påverkade hans mående.

– Jag tror inte att folk som har varit med om den typen av mediedrev förstår känslan. Expressen står med bilar utanför och fotograferar. Man visar sig på stan och alla tittar på en. Den massiva skammen man känner är otroligt svår att bära, säger Paolo Roberto i sin podcast.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!