Stockholm

Här är 9 Big Brother-deltagare vi minns – det här gör de idag

Nyheter24 listar 9 minnesvärda deltagare som varit med i Big Brother!
Nyheter24 listar 9 minnesvärda deltagare som varit med i Big Brother!. Foto: Foto: Peter Lydén/TT, Claudio Bresciani/TT och Stefan Jerrevång/TT

Dokusåpan Big Brother har sänts i över 20 år i flera omgångar och under dessa år har ett helt gäng minnesvärda deltagare synts i tv-rutan. Nyheter24 listar några av dem och kikar närmare på vad de sysslar med idag!

Genom årens gång har långköraren Big Brother bjudit det svenska folket på dramatik, underhållning och kontroverser – mycket tack vare de deltagare som också bjudit på sig själva. 

Genom årens gång har långköraren Big Brother bjudit det svenska folket på dramatik, underhållning och kontroverser – mycket tack vare de deltagare som också bjudit på sig själva. 

Nyheter24 listar nio tidigare Big Brother-profiler som verkligen gjort minnesvärda avtryck!

1. Per Holknekt

Per Holknekt 2000 respektive 2018. Foto: Bertil Ericson/TT och Jari Kantola/Stella Pictures

Bara fyra månader efter att han blivit nykter från svåra missbruksproblem klev Per Holknekt, 60, in i den första säsongen av Big Brother 2000. Den då hemlöse Svea-grundaren höll sig kvar i huset i 74 dagar och lyckades därmed knipa en andraplats.

Drygt två år efter sin medverkan i programmet startade Per, tillsammans med designern Karin Jimfelt-Ghatan, klädföretaget Odd Molly. 

Numera är Per, som bland annat varit gift med Lena Philipsson, nyskild och har lämnat Odd Molly bakom sig för att istället ägna sig åt konsultarbete och det nya varumärket Non Sense. 

2. Carolina Gynning

Carolina Gynning 2004 respektive 2019. Foto: Claudio Bresciani/TT och Henrik Montgomery/TT

Det var nog ingen som kunde undgå Carolina Gynnings, 42, skånska stämma i den fjärde säsongen av Big Brother. Det var en frispråkig utvikningsmodell som gjorde entré i huset och efter 109 dagar kunde Carolina koras till vinnare.

Det märks verkligen att Carolina vann den svenska befolkningens hjärtan efter sin tid i dokusåpan för sedan dess har hon nämligen medverkat i en rad tv-program: "Let's dance", "Idol" och "I huvudet på Gynning" bara för att nämna några.

Idag är Carolina etablerad konstnär, poddar tillsammans med Carina Berg och väntar sitt tredje barn. Läs mer om hur Carolina avslöjade sin graviditet här. 

3. Kitty Jutbring

Kitty Jutbring 2002 respektive 2017. Foto: Peter Lydén/TT och Noella Johansson/TT

Kitty Jutbring, 43, var med i Big Brothers andra säsong 2002 och tatuerade till och med in programmets logotyp på sitt underben under sin tid i huset – något hon ångrat i efterhand. 

Nu är Kitty, som tidigare hörts i radio och synts i en rad reality- och underhållningsprogram, programledare för SVT:s barnprogram "Labyrint" och har tre barn tillsammans med maken Per Störby

4. Marie Picasso

Marie Picasso 2007 respektive 2015. Foto: Henrik Montgomery/TT och Stella Pictures

Året var 2002 när Marie Picasso, som idag går under det nya artistnamnet Shanta Liora, gick in som joker i Big Brothers andra säsong. Det blev ingen vinst i Big Brother, men Shantas tid i rampljuset var inte över efter programmet. Fem år senare vann hon nämligen den då relativt nya musiktävlingen Idol i TV4.

Under 2010 kunde läkare konstatera att Shanta hade en hjärntumör som hon senare opererades för. Det var efter denna dramatiska sjukdomstid som hon antog det nya namnet Shanta för att markera en nystart i livet.

Idag jobbar 41-åringen fortfarande med musik och låtskrivande. 

5. Linda Rosing

Linda Thelenius 2006 respektive 2019. Foto: Fredrik Persson/TT och Jari Kantola/Stella Pictures

Linda Rosing, som numera går under efternamnet Thelenius, var en av deltagarna i 2003 års upplaga av Big Brother. Hon fick då stor uppmärksamhet i media efter att hon och deltagaren Micke Lindgren hade sex i den livesända såpan. 

Efter sin medverkan i Big Brother har Linda ägnat sig åt både musik och tv. Några minns kanske hennes egen realityserie "Den rätte för Rosing" där den tidigare influencern Hugo Rosas vann Lindas hjärta? Utöver att synas i media var Linda även partiledare för det egna partiet vid namn "Unika partiet" under några år. 

Idag är Linda gift och har tre barn. Hon jobbar sedan slutet av 2020 inom hemtjänsten. 

6. Olivier de Paris 

Olivier de Paris 2004 respektive 2016. Foto: Claudio Bresciani/TT och Patrik C. Österberg/Stella Pictures

Minns ni fransosen som inledde ett minst sagt stormigt förhållande med tidigare nämnda Carolina Gynning i säsong fyra av Big Brother? Det var ju ingen mindre än Olivier de Paris! Tids nog tog relationen, som kantades av anklagelser om misshandel och förtalsanmälningar, slut.

Numera är den 44-årige Olivier lyckligt förlovad med partnern Ronja Amiltoft och arbetar med kontors- och bostadsuthyrning i Stockholm respektive Cannes på den franska rivieran. 

7. Elita Löfblad

Elita Löfblad 2005 respektive 2020. Foto: Stefan Jerrevång/TT och Skin Agency/Instagram

I den femte säsongen av Big Brother, som sändes 2005, var Elita Löfblad, 40, en av de mest omskrivna deltagarna. När hon klev in i huset hade hon redan en utvikning i amerikanska Playboy i bagaget och syntes efter sin medverkan i bland annat Slitz.

Sedan 2007 jobbar Elita som framgångsrik hudterapeut och driver den Stockholmsbaserade hudvårdssalongen Skin Agency. 

8. Marcelo Peña

Marcelo Peña 2012 respektive 2019. Foto: FameFlynet Sweden/Stella Pictures och Jessica Gow/TT

I säsong åtta gjorde Marcelo Peña, 30, entré i Big Brother-huset som joker och lyckades hålla sig kvar i programmet i hela 99 dagar. Under den tiden hann Marcelo förlova sig med och vara otrogen mot deltagaren Annica Englund som han träffade i huset. 

Idag är Marcelo tillsammans med nio år yngre flickvännen Emilia Wahlund, 21, och i början av april 2021 välkomnade de sin första dotter till världen. Läs mer om den nyfödda dotterns namn här. 

9. Hanna Widerstedt

Hanna Widerstedt 2012 respektive 2021. Foto: Daniel Johansson/Stella Pictures och Claudio Bresciani/TT

Det spelade ingen större roll om man var en hängiven Big Brother-tittare eller inte – ingen missade att Hanna Widerstedt, 29, var en deltagarna i dokusåpans åttonde säsong. 

Hanna både roade och provocerade det svenska folket med kontroversiella uttalanden fram tills att hon frivilligt lämnade huset efter att ha varit inlåst i 22 dagar.

Efter sin medverkan i Big Brother lämnade Hanna Sverige för Berlin där hon arbetade som strippa och sålde sex. Läs mer om det här. Dessa erfarenheter skildrar hon i boken "Till alla mina torskar" som gavs ut i början av 2021. 

Läs mer:

Här är 9 Robinson-deltagare vi minns – det här gör de idag

Tittare och influencers rasar mot rasism i "Big Brother"

Big Brother-deltagaren kastas ut av produktionen: "Får panik"

Premium
Engångsbetalning - snabbt och enkelt
Detta är en låst artikel. Logga in om du redan har köpt den.
Läs våra köpvillkor här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.