Carola Wetterholm och Lee Christiernsson
Carola Wetterholm från "Familjen Annorlunda" går nu till attack mot Lee Christiernsson. - Foto: Stella Pictures, Henrik Montgomery/TT Bild. Bilden är ett montage.

TV4-profilen till attack mot Lee Christiernsson: "Extremt mindfucked"

Carola Wetterholm, känd från "Familjen Annorlunda" går nu till attack mot Lee Christiernsson, som är aktuell i TV4-dokumentären Att bli Lee. "Jag FATTAR INTE, det är för mig obegripligt det här med trans", skriver Carola i sin blogg.


Lee Christiernsson, 48, har tagit hela Sverige med storm. Hen slog igenom som "Snickar-Björn" i "Äntligen hemma". Men i TV4-dokumentären "Att bli Lee" får vi veta att Lee tidigt kände att hen var född fel kropp. I dokumentären får vi följa Björn Christiernssons resa och hens transition för att bli Lee.

Lee med sin ex-fru på QX-galan 2023. Bildkälla: Stella Pictures.


I en intervju med Dagens Nyheter berättade Lee nyligen om när hen insåg att hen var transsexuell. Lee berättar att hen lidit av en depression innan poletten då slutligen föll ner.

– Det var fysiskt, nästan som att det gick en ström eller blixt genom ryggen, och tanken blev glasklar: Du är transsexuell, ditt jävla pucko. Har du inte fattat det? Allt detta slit och all denna sorg. Och så är det så enkelt, berättade Lee för Dagens Nyheter.

Lee fick stående ovationer på QX-galan. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Lee Christiernsson hyllas av Pernilla Wahlgren och Laila Bagge

På Instagram har Lee i dagsläget över 60 000 följare, och där uppdaterar hen om sitt liv. På QX-galan som nyligen gick av stapeln så möttes Lee av stående ovationer, och i kommentarsfältet mötte Lee hyllningar från Pernilla Wahlgren, Laila Bagge och många fler.

Familjen Annorlunda-Carola till attack mot Lee: "Extremt mindfucked" 

Men en som inte tycks vara något fan av Lee är Carola Wetterholm, 53. Hon är niobarnsmamman som blev känd i TV4:s "Familjen annorlunda". 

På Instagram har hon över 12 000 följare, och hon skriver även en blogg där hon uppdaterar sina läsare om vardagslivet med barnen och bjuder på recept. 

Hennes senaste blogginlägg kom dock att provocera, något som Bloggbevakning var först med att uppmärksamma.

Carola Wetterholm blev känd för svenska folket i TV4-programmet "Familjen Annorlunda". Bildkälla: Stella Pictures.

I sin blogg skriver Carola: 

 "Jag försöker så hårt att vara openminded och vidsynt men jag FATTAR INTE, det är för mig obegripligt det här med trans, icke-binära osv. Jag accepterar alla som de är så länge de inte skadar någon annan, men jag kan inte förstå", skriver hon bland annat och fortsätter: 

"Har ni kikat på den, Att bli Lee, tror jag den heter? I just det fallet är det extremt mindfucked, för jag har ju ”känt” honom som coola, manliga, hunkiga Björn, så visar det sig ha varit en fasad. Lite lurad på konfekten;) Haha, nä, så länge Björn, numera Lee är glad och mår bra så", avslutar hon.

I kommentarsfältet på Bloggbevakning är det flera läsare som nu riktar kritik mot Carolas ord om Lee.

"Hon uttrycker sig bedrövligt. Hade raderat det inlägget direkt om jag var henne. Så dumt bara" och "Är hon snuvad på konfekten? Hade hon tillgång till den?" var några reaktioner. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!