Fröken Snusk
Fröken Snusk möts av kritik efter att ha släppt låten Homofil. - Foto: TikTok/Fröken Snusk, Instagram/frokensnusofficial

Kritikstorm mot Fröken Snusk efter låten Homofil: "Du skämmer ut dig"

Fröken Snusk släppte låten Homofil, och reaktionerna lät inte vänta på sig från de som menar att låten är homofobisk och borde tas bort från Spotify. "Gör det enda rätta – ta ner låten från plattformar och backa från offentligheten", lyder en kommentar.


Fröken Snusk har snabbt blivit en av Sveriges mest omtalade artister. EPA dunk-drottningen Fröken Snusk är känd för sin rosa mask – och såklart de trallvänliga melodierna som sätter sig på hjärnan direkt. På Spotify har Fröken Snusk över 40 miljoner streams, och mest känd är kanske låten "Rid mig som en dalahäst".

När Fröken Snusk nyligen släppte ett samarbete med rapparen 1.Cuz i form av låten "Trakten till EPAN" så blev det genast ståhej på sociala medier – vilket du kan läsa mer om här.

Fröken Snusk. Bildkälla: TikTok/Fröken Snusk

Fröken Snusk och Rasmus Gozzi släpper låten "Homofil"

För bara ett par dagar släppte Fröken Snusk och Rasmus Gozzi låten "Homofil", och reaktionerna lät inte vänta på sig. I kommentarsfältet på Fröken Snusks Instagram är känslorna upprörda, och flera skriver i kommentarsfältet att Fröken Snusk borde ta bort låten från streamingtjänsterna.

Några reaktioner lyder så här: 

"Säg inte att ni står för något som ni inte står för. Det ni har gjort är att försöka tjäna pengar på att uttrycka er homofobi. Gör det enda rätta - ta ner låten från plattformar och backa från offentligheten."

"Min respekt för dig gick ner"

"Du skämmer ut dig själv, ta ansvar över vilka värderingar du upplyfter med din musik och väx upp. Din låt är homofobisk och borde tas bort från alla streaming tjänster idc"

I kommentarsfältet var det flera som skrev att Fröken Snusk borde ta bort låten. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Fröken Snusk svarar på kritiken 

På Instagram svarar nu Fröken Snusk på kritiken, och hon vill förtydliga att titeln kommer från det norska ordet homofil som betyder homosexuell.

"Låten handlar om att Fröken inte fick ligga och att det är okej att ha kul som homosexuell. Vi alla är lika unika, viktiga och vi alla gillar olika saker. Vår musik syftar till att sprida glädje och kärlek med glimten i ögat. Inte att skada någon", skriver hon vidare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!