Lucianoz och Pernilla Wahlgren
Melodifestivalen hyllade Pernilla Wahlgren genom att framföra en dansbandsversion av "Piccadilly Circus". - Foto: Claudio Bresciani/TT och Anders Wiklund/ TT

Pernilla Wahlgren om hyllningen i Melodifestivalen: "Skit..."

Under lördagens semifinal i Melodifestivalen blev Pernilla Wahlgren hyllad för sitt framträdande i Mello 1985. I Pernillas senaste poddavsnitt delar hon med sig om sina tankar...


I lördags var det dags för semifinalen i årets säsong av Melodifestivalen och fyra artister blev röstade till finalen på Friends Arena i Stockholm. Men utöver det framfördes två hyllningsnummer under kvällens tävling.

Christer Lindarw fyllde 70 år och fick en födelsedagshyllning av Club After Dark-killarna. Numret bjöd på glitter och glamour och en nostalgitripp från när After Dark uppträdde med låten La Dolce Vita på Melodifestivalen 2004.

Melodifestivalen 2023 – final: Startordning, artister och låtar

Pernilla Wahlgrens hyllning sågas på sociala medier

Pernilla Wahlgren, 55, fick också en hyllning under programmet men i hennes fall var det inte för att fira hennes födelsedag. Hon blev nämligen vald till semifinalens "Hall of fame" för hennes Melloframträdande 1985 av låten "Piccadilly Circus". Låten blev framförd av Tiktok-stjärnan Luciano "Lucianoz" Axelsson, i en dansbandsversion, vilket väckte starka känslor i kommentarsfältet. 

På Melodifestivalens Instagram har ett flertal kommentarer kommit in på inlägget som handlar om hyllningen till Pernilla. 

Flera tittare har åsikter om Pernilla Wahlgrens hyllingsnummer... Bildkälla: melodifestivalen/Instagram

Pernilla Wahlgrens ord om hyllningsnumret

I Pernillas podd "Wahlgren & Wistam" pratar poddparet om Pernillas hyllning i Melodifestivalen. Hon berättar att hon känner sig hedrad och är jätteglad att hon fick vara en del av Melodifestivalens Hall of Fame för hennes genombrottslåt "Piccadilly Circus". 

Pernilla Wahlgren under sitt framträdande av "Piccadilly Circus" 1985. Låten kom på fjärde plats i tävlingen. Bildkälla: Pressens Bild/TT

Pernilla berättar att hon inte har hört talas om Lucianoz men att han verkar vara "otroligt gullig" och att det ändå känns kul att få bli tolkad.

– Jag har hört att den ska vara jättebra och det är skitspännande. Finns inget roligare än när någon tolkar ens låtar och jag har ju aldrig fått chansen att vara med i så mycket bättre, säger Pernilla i poddavsnittet.

Om du vill läsa mer om Pernilla Wahlgrens karriär, kärleksliv eller familj kan du klicka här.

/
Relaterat
Senaste nytt

Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

1 timme sedan

Fugees återförenades på konsert

1 timme sedan
Lauryn Hill återförenade Fugees under en välgörenhetskonsert i Central Park i New York på lördagen. Den legendariska hiphop-trion spelade bland annat de klassiska låtarna "Killing me softly" och "Ready or not."

Fia Forsström hittade fansen utomlands

2 timmar sedan
Via nätet har Fia Forsströms musik hittat publik långt utanför Sveriges gränser. Nu åker hon och möter sina fans i Europa. Jag har fått höra från bekanta att min musik är för flummig och för enkel här i Sverige, säger hon.

Jenny och Niklas Strömstedt erkänner – då bråkar vi som mest: "Passivt aggressiv"

2 timmar sedan
I söndagens avsnitt av TV4:s succéproduktion "Vilket liv" är det dags för Niklas Strömstedt att hyllas efter en lång karriär. I avsnittet berättas det bland annat om åren med GES men även om hur relationen med Jenny Strömstedt kan se ut.

Bronshjältarnas skvaller från VM-efterfesten 1994: "När alla andra sov...

2 timmar sedan
I söndagens avsnitt av TV4:s "Vilket liv!" medverkar Niklas Strömstedt. Under programmet behandlas flera milstolpar i artistens långa karriär. Bland annat vad som hände under efterfesten efter VM 1994.

Dolly Parton gör cover på rockklassiker

3 timmar sedan
En cover på 4 Non Blondes låt "What's up" från 1993 – det är Dolly Partons senaste projekt. Covern släpptes i helgen och är en av flera låttolkningar på Partons kommande album "Rockstar" som släpps i mitten av november.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.