Loreens bidrag fick tittarna att rasa
Loreen har inte haft tur under sina bidrag i Malmö och Stockholm. Både en klimataktivist och rök har stört hennes framträdande. - Foto: Christine Olsson/TT

Tittarna rasar under Loreens bidrag i Melodifestivalen: "Vad fan håller ni på med?"

Loreen är klar vinnare inför Eurovision 2023 men bidraget gick inte som en dans på rosor. Tittarna rasar på Melodifestivalens Instagram.


I helgen avgjordes vem som kommer representera Sverige i Eurovision Song Contest 2023. Med de högsta poängen från både internationella juryn och svenska folket vann Loreen med 177 poäng, 39 poäng från andraplatsen. Marcus och Martinus hamnade på andra plats med 138 poäng.

Marcus och Martinus gratulerade Loreen efter vinsten. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Detta är Loreens fjärde medverkande i tävlingen och med denna vinst är det hennes andra chans till seger i Eurovision. 2012 vann Loreen med låten “Euphoria” i Azerbajdzjan, med 372 poäng.

I årets Eurovision är Loreen tippad, enligt Eurovision World, att vinna Eurovision med 39 procent över Finland. 

Loreen har varit med i Melodifestivalen fyra gånger och vunnit två. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Tittarna rasar mot SVT under Loreens bidrag

På sociala medier har tittarna dock varit missnöjda med SVT:s jobb under Loreens bidrag. Under deltävlingen så blev Loreens bidrag stormad på scen av en klimataktivist, vilket gjorde att artisten fick göra om sin låt. 

Efter spektaklet fick SVT kritik för deras säkerhet och hur de hanterade sabotaget.

Röken kom framför kameran vilket gjorde att man inte såg Loreen under hennes bidrag. Bildkälla: Stella Pictures/Karl Roger Karlsson

I finalen var det däremot Melodifestivalens kontrollrum som fick kritik. Nu var det nämligen det visuella i bidraget som blev förstört av alla rök som kom upp på scen. På Melodifestivalens Instagram så är det flera tittare, både internationella och svenska som kommenterar händelsen.

I Melodifestivalens kommentarsfält på Instagram var det flera tittare som uttryckte sina känslor under Loreens bidrag. Bildkälla: melodifestivalen/Instagram

Men det förstörde inte vinstchanserna för Loreen. Segern var hennes och Loreen fick stolt vandra till scenen med sångfågeln. 

Grattis till vinsten Loreen!

/
Relaterat
Senaste nytt

Så håller Lasse Åberg och frun Inger kärleken vid liv – efter 60 år: “Varje dag…”

1 timme sedan

Johanna Nordström rasar efter det som hände med Filip Lamprecht: "Dum i huvudet"

1 timme sedan
Förrädarna har blivit ett populärt program bland TV4-tittarna. I kvällens avsnitt får deltagarna nya regler att förhålla sig till. Johanna Nordström får även svårt att kontrollera känslorna och uttrycker: "Dum i huvudet".

Jon Olssons nya kärleksbild delar följarna i två läger: "I chock…"

1 timme sedan
Jon Olsson, har funnit kärleken på nytt. På Instagram la han ut en bild med den nya flickvännen. Bilden får följarna att reagera starkt med både ris och ros.

Därför är Pär Lernström avundsjuk på David Hellenius

3 timmar sedan
Det finns ett tv-program som programledaren Pär Lernström hade velat vara med i, men produktionen valde David Hellenius. – Sen hörde jag att David skulle göra det.

Fugees återförenades på konsert

3 timmar sedan
Lauryn Hill återförenade Fugees under en välgörenhetskonsert i Central Park i New York på lördagen. Den legendariska hiphop-trion spelade bland annat de klassiska låtarna "Killing me softly" och "Ready or not."

Fia Forsström hittade fansen utomlands

idag 08:04
Via nätet har Fia Forsströms musik hittat publik långt utanför Sveriges gränser. Nu åker hon och möter sina fans i Europa. Jag har fått höra från bekanta att min musik är för flummig och för enkel här i Sverige, säger hon.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.