Loreens bidrag fick tittarna att rasa
Loreen har inte haft tur under sina bidrag i Malmö och Stockholm. Både en klimataktivist och rök har stört hennes framträdande. - Foto: Christine Olsson/TT

Tittarna rasar under Loreens bidrag i Melodifestivalen: "Vad fan håller ni på med?"

Loreen är klar vinnare inför Eurovision 2023 men bidraget gick inte som en dans på rosor. Tittarna rasar på Melodifestivalens Instagram.


I helgen avgjordes vem som kommer representera Sverige i Eurovision Song Contest 2023. Med de högsta poängen från både internationella juryn och svenska folket vann Loreen med 177 poäng, 39 poäng från andraplatsen. Marcus och Martinus hamnade på andra plats med 138 poäng.

Marcus och Martinus gratulerade Loreen efter vinsten. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Detta är Loreens fjärde medverkande i tävlingen och med denna vinst är det hennes andra chans till seger i Eurovision. 2012 vann Loreen med låten “Euphoria” i Azerbajdzjan, med 372 poäng.

I årets Eurovision är Loreen tippad, enligt Eurovision World, att vinna Eurovision med 39 procent över Finland. 

Loreen har varit med i Melodifestivalen fyra gånger och vunnit två. Bildkälla: Christine Olsson/TT

Tittarna rasar mot SVT under Loreens bidrag

På sociala medier har tittarna dock varit missnöjda med SVT:s jobb under Loreens bidrag. Under deltävlingen så blev Loreens bidrag stormad på scen av en klimataktivist, vilket gjorde att artisten fick göra om sin låt. 

Efter spektaklet fick SVT kritik för deras säkerhet och hur de hanterade sabotaget.

Röken kom framför kameran vilket gjorde att man inte såg Loreen under hennes bidrag. Bildkälla: Stella Pictures/Karl Roger Karlsson

I finalen var det däremot Melodifestivalens kontrollrum som fick kritik. Nu var det nämligen det visuella i bidraget som blev förstört av alla rök som kom upp på scen. På Melodifestivalens Instagram så är det flera tittare, både internationella och svenska som kommenterar händelsen.

I Melodifestivalens kommentarsfält på Instagram var det flera tittare som uttryckte sina känslor under Loreens bidrag. Bildkälla: melodifestivalen/Instagram

Men det förstörde inte vinstchanserna för Loreen. Segern var hennes och Loreen fick stolt vandra till scenen med sångfågeln. 

Grattis till vinsten Loreen!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

2 timmar sedan
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.