Tjeckisk lager Systembolaget
Den första är så j*vla god. - Foto: NTB/Hagen, Fredrik

10 av de godaste tjeckiska ölen du hittar på Systembolaget

Det vankas vårtider vilket betyder att det är dags att fylla kylen med ett gäng riktigt goda öl inför middagar, myskvällar i solen samt diverse parkhäng. Vi listar tio av de absolut godaste ölen från öl-meckat Tjeckien.


  1. Pilsner Urquell - En klassisk tjeckisk pilsner med en välbalanserad smak som passar bra till grillad mat och sallader.

  2. Budweiser Budvar (Klar favorit) - En annan klassisk tjeckisk pilsner som är lätt och frisk med en mild humlekaraktär. Den passar perfekt till pizza och mexikansk mat.

  3. Staropramen Premium Lager - En ljus lager med en mild smak av malt och humle. Den här ölen är ett bra val till rätter med fisk och skaldjur.

  4. Kozel Dark - En mörk lager med en söt smak och en lätt rostad karaktär. Den här ölen passar utmärkt till köttgrytor och grillat kött.

    Finns det någonting godare? Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån
  5. Breznak - Maltig smak med inslag av knäckebröd, aprikos och apelsinskal. Passar till grillat.  

  6. Velkopopovický Kozel Světlý - En ljus lager med en frisk smak och en mild humlekaraktär. Denna öl passar perfekt till asiatiska rätter och sallader.

  7. Svijany Máz - En mörk lager med en rik och fyllig smak av malt och karamell. Den här ölen passar utmärkt till rätter med kött och potatis.

  8. Krusovice -  Maltig smak med inslag av knäckebröd, aprikos, honung och örter. Väldigt smörig. Serveras helt som den är eller till rätter av fisk eller ljust kött. 

  9. Matuška Zlatá Raketa - En ljus ale med en frisk smak av humle och en lätt citruskaraktär. Denna öl passar perfekt till rätter med grillad kyckling och grönsaker. 

  10. Zlatá Labuť Světlý Ležák - En ljus lager med en mild smak av malt och humle. Denna öl passar bra till rätter med rött kött och stekar. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!