Lovisa Worge har köpt en Birkin
Lovisa Worge har köpt en ny väska – och billig, det var den inte. - Foto: TikTok/Lovisa Worge. Bilden är ett montage.

Lovisa Worge visar sin nya lyxväska – kostar över 100 000 kronor: "Så lycklig"

Den som säger att pengar inte kan köpa lycka har uppenbarligen inte varit inne på Hermès och slagit till på en väska i modellen Birkin. Nu visar Lovisa Worge upp sin nya värstingväska, som hon fick vänta på i över ett års tid.


Det franska lyxmärket Hermès grundades 1837, och mest kända är de kanske för sina sidenscarves och så klart den kultförklarade handväskan Birkin. 

Birkin-väskorna kostar allt från flera hundra tusen kronor upp till miljontals kronor. Superstjärnor som Kim Kardashian, Kylie Jenner, Victoria Beckham, Jennifer Lopez och Lady Gaga har alla ett helt gäng Birkin-väskor hemma. Birkin-väskorna är inte bara sanslöst dyra...

Kim Kardashian med en av sina Birkin-väskor. Bildkälla: Stella Pictures.
Lady Gaga med sin Birkin. Bildkälla: Stella Pictures.

Storleken på Travis Scotts Birkin går ju att diskutera. Bildkälla: Stella Pictures.
Helena Seger med sin Birkin. Bildkälla: Stella Pictures.

Exklusiv väntelista för att få köpa väskan

Att ens få möjligheten att köpa en av de åtråvärda väskorna är få förunnat. Det är nämligen en väntelista bara för att att få köpa en sådan väska. Utöver det så måste kunden ha handlat en hel del på Hermès för att ens ha en chans att ställa sig i kö för att köpa väskan, skriver det brittiska auktionshuset Sothebys.

Varje Birkin-väska tar 18 timmar att tillverka för hand, och den märks med en kod som visar vilket år och i vilken verkstad den tillverkades. Koden visar även vem det var som tillverkade väskan.

På svenska auktionssajter ligger det i skrivande stund ute ett par begagnade Birkins till försäljning, och de går då för cirka 170 000 kronor styck.

Hermès är ett av världens mest exklusiva märken. Här ser vi deras flaggskeppsbutik i New York. Bildkälla: Stella Pictures.

Flera svenska kändisar har en Birkin från Hermès

I Sverige har bland andra prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria varsin Birkin-väska, precis som Zlatans fru Helena Seger. Influencern Victoria Törnegren gillar även hon Hermés-väskor, men hon föredrar modellen Kelly. Även influencern Lovisa Barkman har flera Birkin-väskor, som ofta syns på hennes Instagram.

Jane Birkin inspirerade Hermès-chefen

Birkin-väskan lanserades 1984 efter att Hermès-chefen Jean-Louis Dumas hamnade bredvid skådespelerskan Jane Birkin på ett flyg. Birkin beklagade sig då över att hon hade svårt att hitta en weekend-väska som hon gillade, och på en servett skissade hon upp hur hennes drömväska skulle se ut – och vips så var Birkin-väskan född.

Jane Birkin och pojkvännen Serge Gainsbourg på filmfestivalen i Cannes 1974. Bildkälla: AP Photo/Jean-Jacques Levy/TT Bild

Lovisa Worge visar upp sin nya Birkin från Hermès: "Jag har väntat i över ett år"

Nu har även Lovisa Worge lyckats lägga vantarna på en Birkin-väska från Hermès, och på TikTok visar hon nu upp sitt köp.

"Jag har väntat i över ett år på den här väskan", skriver Lovisa till klippet på sin TikTok.

Hon avslöjar även att hon inte visste först vilken färg det var hon skulle köpa, men att när hon väl såg färgen så blev hon överlycklig – det var nämligen hennes favoritfärg.

"Jag är så lycklig! Min drömväska och min drömfärg", skriver hon vidare.

Reaktionerna från följarna lät inte vänta på sig, och många var det som gratulerade till köpet. 

Lovisa Worge har köpt en väska för över hundra tusen kronor. Bildkälla: TikTok

Här kan du läsa mer om Lovisa Worge – hennes karriär, vänskapen med Bianca Ingrosso, relationen med norska pojkvännen Gullek, pengarna och mycket mer.



De senaste nyheterna direkt i din inkorg!