Världsstjärnans fans rasar efter konserten
Världsstjärnans fans rasar efter konserten - Foto: Joel C Ryan/Michael Campanella/TT

Beyoncés fans rasar – fick sämre platser utan förvarning: "Såg ingenting"

Den 10 maj hade Beyoncé premiär för sin världsturné "Renaissance” i Stockholm. Men upplevelsen blev inte som tänkt för alla. Flera fans fick byta till sämre platser utan förvarning.
– Hela konsertupplevelsen blev förstörd, säger Jessica till Nyheter24.


Under onsdagen den 10 maj hade Beyoncé premiär för sin världsturné "Renaissance”. Första konserten gick av stapeln i ett fullsatt Friends Arena med 50 000 åskådare i Stockholm. Trogna fans hade åkt från hela Europa, för att få en skymt av världsstjärnan. 

Jessica och hennes vän Emilia hade båda sett fram emot denna konsert länge och köpt varsin biljett för 1 500 kronor redan i februari. Men konsertupplevelsen blev inte alls som tänkt för de två vännerna. När Jessica och Emilia kom till arenan och skulle sätta sig på sina platser märkte de att massa strålkastare var installerade på deras sittplatser och att det var omöjligt att sitta där.

Fick nedgraderade platser utan förvarning

De gick till informationsdisken för att få hjälp med nya platser. Där fanns ett trettiotal andra personer som inte heller kunde sitta vid sina platser. Jessica och hennes vän blev nedgraderade till sämre platser.

I en intervju med Nyheter24 berättar Jessica om upplevelsen och hur besviken hon är på det som hänt.

– Jag tycker mest synd om ett gäng som hade flugit in sin höggravida kompis, men som nu blev tvungen att stå hela konserten, säger Jessica till Nyheter24.

"Såg ingeting"

Jessica och hennes vän fick aldrig någon riktig förklaring till varför detta hänt.

– Vi fick ingen riktig information om varför detta hade hänt och det enda de sa var att vi skulle få främre ståplatser, alltså ståplatserna som är längst fram, säger Jessica.

Men ståplatserna som Jessica och Emilia blev lovade visade sig inte vara i närheten av vad de betalt för.

Vännerna upplevde att hela kvällen blev förstörd

– När vi ska ner till golvet hamnar vi längst bak. Både jag och min tjejkompis är ungefär 160 cm långa och vi såg ingenting. Vi hade sett fram emot denna kväll sedan i februari. Vi förväntade oss att dels sitta, för vi köpt den typen av biljett men även att få se ordentligt. Vi betalade 1 500 kronor styck för våra biljetter och blev lovade en plats för samma summa, men hamnade på en plats för 700 kronor, säger Jessica och fortsätter:

– Hela kvällen och konsertupplevelsen blev förstörd på grund av detta. Man har lagt tid, pengar och tagit ledigt från jobbet. 

Live Nation om platsbytena

När Nyheter24 når Live Nation, som är arrangörer och sålt biljetter inför evenemanget, säger deras PR Coordinator Lisa Sandberg att:

– Ibland händer det att produktionen måste ändras ända fram till konsertdag. Vi hanterade kunder på plats och gjorde vårt yttersta för att alla skulle bli nöjda med sina nya platser. Vi kommer fortsätta att undersöka detta under dagen tillsammans med berörda.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!