Caroline Axelsson reflekterar över säsongen.
Caroline Axelsson reflekterar över säsongen. - Foto: Skärmavbild/SVT

Gift vid första ögonkastet: Caroline Axelsson svarar på fräcka frågan: "Dubbelhaka och fett på..."

Under det senaste avsnittet av Gift vid första ögonkastet fick flera av deltagarna insikter om experimentet. Caroline Axelsson delar med sig av en på Instagram...


Sjätte avsnittet av det populära programmet “Gift vid första ögonkastet” släpptes under måndagen vilket betyder att halva säsongen har kommit ut. Under avsnittet får tittarna veta att paren har varit gifta i ungefär två veckor och har fått ta del av både upp- och nedgångar i relationerna.

Deltagarna i årets säsong av Gift vid första ögonkastet. Bildkälla: Ulrika Malm/SVT

Paren har under veckornas gång ansträngt sig att komma närmare varandra och bilda en kärleksfull relation, men vissa har haft det lättare än andra. Relationen mellan Arvid Stark och Ida Lind blev genast passionerad och fysisk medan det var annorlunda för Agust Helgason och Caroline Axelsson.

Arvid och Ida hittade varandra direkt. Bildkälla: SVT

Caroline Axelsson och Agust Helgasons relation i Gift vid första ögonkastet

Redan på bröllopet visade det sig att paret var på olika nivåer energimässigt. Agust ville dansa med sin nya fru medan Caroline var avvaktande för den närheten. Sedan dess har relationen haft en uppförsbacke.

Agust och Caroline under bröllopet. Bildkälla: SVT

Under bröllopsresan åkte paret till Söderköping och där blev det genast problem i paradiset. Men under en promenad var energin på olika nivåer hos paret, vilket gjorde att Agusts fråga om svenska kungar fick Caroline att säga ifrån.

– Tycker du att det är bra att vi har en kung?, frågade Agust.

– Jag känner att din energinivå just nu är extremt, extremt hög. Jag är inte riktigt lika hög i energin nu. Jag skulle uppskatta om du kunde lugna ner dig, svarade Caroline.

Caroline störde sig på Agust energinivå. Bildkälla: SVT

Efter bröllopsresan åkte Caroline och Agust tillsammans hem till Caroline i Kumla, men under bilresan så blev det skavigt igen för paret. Det omtalade "bilbråket" inträffade när Agust öppnade bildörren i en hög hastighet, vilket fick Caroline att rasa.

– Snälla öppna aldrig mer bildörren när jag kör bil. Jag känner att min puls fortfarande är jättehög för att jag blev livrädd. Det är fan livsfarligt att göra när man kör 80 kilometer i timmen, sa Caroline.

Terapisamtalet med experten hjälpte paret. Bildkälla: SVT

Under det sjätte avsnittet var paret på olika håll då Agust var sjuk i covid, men på något vis gjorde det att Caroline kom närmre Agust. Distansen gjorde att Caroline kunde uppskatta relationen och Agust mer.

– Att vi har varit ifrån varandra tror jag har varit toppenbra för mig för det känns som att jag har kunnat få lite distans till alla de grejerna som man stör sig på och faktiskt kunna ta in mer av Agusts fina sidor. 

Caroline är hoppfull efter tiden ifrån varandra. Bildkälla: SVT

Gift vid första ögonkastet-Caroline Axelsson öppnar upp sig om sina tankar om sitt utseende

Under måndagens avsnitt fick tittarna ta del av när Caroline tog ett bad hemma hos sig. Caroline dricker ett glas rödvin i det löddriga bakaret och under tiden fick tittarna ta del av när hon pratade om sina känslor inför experimentet och Agust. Men på Instagram öppnar hon upp sig om ett annat ämne.

Caroline laddade batterierna i sin ensamhet. Bildkälla: SVT

Hon berättade i inlägget att hon har fått frågor om hur hon tänker om sitt utseende och om hur det känns att se sig själv på tv. 

Är det inte jobbigt att se sig själv på tv? Och veta att folk kan pausa och fånga en i något ögonblick man är ful?” Jag har ganska ofta, uteslutande av kvinnor, fått den frågan. Jag vet inte om män får samma fråga, men jag tror kanske inte att de får det i lika stor utsträckning."

"Jag har fått jobba massor med detta och jag tror inte jag insett hur långt jag kommit förrän nu. För vet ni? Det är verkligen inte jobbigt. Jag är totalt fine med att jag har dubbelhaka, att jag har fett på kroppen, att jag har finnar, att mitt hår inte alltid är nytvättat och att jag gör konstiga miner när jag pratar."

Hon berättade om sin resa med att acceptera sitt utseende och inte bry sig om vad andra tycker. Hon påpekade att kvinnor oftare blir dömda baserat på sitt utseende, till skillnad från män. Hon fortsatte med hur hon har gjort för att inte trycka ner sig själv.

Caroline insåg att hon saknade Agust efter tiden ifrån honom. Bildkälla: SVT

"För mig har det aldrig funkat med narrativet att alla alltid är vackra på sitt sätt. För mig har det istället varit viktigt att normalisera för mig själv att mitt utseende får vara både neutralt och fult och att jag fan är okej ändå."

I kommentarsfältet uppskattade följarna och tittarna Carolines ord och gav kärleksfulla kommentarer. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

3 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.