Maja Nilsson Lindelöf
Maja Nilsson Lindelöfs klädkollektion möts av kritik. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Hård kritik mot Maja Nilsson Lindelöfs klädkollektion: "Otroligt osmakligt"

Maja Nilsson Lindelöfs klädmärke Lis Bonne Atelier släpper en herrkollektion. Bilderna från kampanjen har nu väckt starka känslor. "Otroligt osmakligt" och "Fick ont i magen när jag såg bilderna" var några reaktioner.


Influencerprofilen Maja Nilsson Lindelöf, 29, har nästan en kvarts miljon följare på Instagram. Där uppdaterar hon om sitt liv med resor, mode och såklart familjelivet med maken Victor Nilsson Lindelöf och parets två söner Ted Louie och Francis.

Utöver det så bloggar Maja på modetidningen Elle, och så driver hon det framgångsrika klädmärket Lis Bonne Atelier. I veckan stod det dessutom klart att Maja är en av årets sommarpratare i P1.

"Jag har fått den stora äran att vara en av sommarvärdarna i år och jag är ju så stolt, tacksam och pirrig inför detta så det är inte KLOKT Sommar i P1 är någonting som jag har växt upp med och i smyg alltid drömt om att få göra. Jag hoppas att ni kommer att lyssna, och gråta och skratta med mig", skrev Maja på Instagram.

Kritik mot Maja Nilsson Lindelöfs klädmärke Lis Bonne Atelier

Majas klädmärke Lis Bonne Atelier släpper nu sin första herrkollektion, och en av de som syns i de nya kläderna är Majas make Victor, som till vardags spelar i Manchester United. 

På Instagram Story har Maja visat hur Victor har på sig kläderna från hennes märke.

Men kampanjbilderna från kollektionen har nu fått en del människor att haja till. På Instagram så uppmärksammar Bloggbevakning hur en läsare skickat in ett tips där kollektionen jämförs med H&M:s hårt kritiserade kollektion från år 2017. 

Kampanjbilderna från Lis Bonne Ateliers nya kollektion väckte starka reaktioner. Bildkälla: Instagram/majanilssonlindelof

Då sålde klädjätten nämligen randiga set av byxa och tröja som liknade de kläder som fångar i koncentrationsläger tvingades ha på sig.

Barn som hölls som fångar i Auschwitz. Fångarna tvingades bära den randiga uniformen. Bildkälla: AP Photo/TT Bild

Svenska influencern använde bok om arbetsläger som inredningsdetalj: "Snyggt och billigt med ljuslykta på"

Amilia Stapelfedt: "Gå vidare – Hur svårt är det?"

I kommentarsfältet är reaktionerna blandade på Lis Bonne Ateliers herrkollektion. Den politiska influencern Amilia Stapelfedt skriver att hon inte håller med om att det påminner om koncentrationsläger.

"Håller inte med. Häpnar över att folk anstränger sig så extremt mycket för att underhålla sin överkänslighet och mata på sin egen negativitet när man "tycker det är osmakligt och provocerande" med en helt normal randig skjorta. Guys, världen kryllar av problem som behöver erat engagemang mer än den här skjortan gör. Gillar du den inte? Köp den inte. Gå vidare. Hur svårt är det?", skriver Amilia.

"Trodde det var en ny film om Förintelsen" 

Andra menade att kollektionen genast fick dom att tänka på den hjärtskärande boken (och sedermera även filmen) "Pojken i randig pyjamas" där vi får följa en judisk pojke under andra världskriget.

"Fick ont i magen när jag såg bilden", "Otroligt osmakligt" och "När jag scrollade trodde jag först att det var en ny film om Förintelsen" var andra reaktioner.

Den italienska skådespelaren Nicola Mette bär en randig uniform för att hedra Förintelsens offer i januari år 2020. Bildkälla: Cecilia Fabiano/LaPresse via AP/TT Bild

Även inne på Lis Bonne Ateliers Instagram har reaktioner börjat komma in.

"En sak om det bara varit kläderna men själva stylingen, håret, inte smart tänkt...., för tankarna till koncentrationslägren. Hur tänkte man då, hur har man sökt inspirationen, smaklöst..."

Maja Nilsson Lindelöfs klädkollektion väcker starka reaktioner. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!