Alex Schulman och Jonas Gardell
Alex Schulman går till attack mot Jonas Gardell. - Foto: Pontus Lundahl/TT Bild, Anders Wiklund/TT Bild

Alex Schulman till attack mot Jonas Gardell: "Snälla, jag klarar inte mer"

Alex Schulman riktar nu hård kritik mot Jonas Gardell. I en krönika i Dagens Nyheter skriver Schulman om Gardells lunch med Ulf Kristersson. "Det går en rysning genom mig. Det här kan inte vara sant. Mardrömmen fortsätter", skriver Schulman.


I en serie inlägg på X så gick Sverigedemokraternas Björn Söder till attack mot hbtq-rörelsen. Bland annat så skrev Söder att den som stöttade hbtq-personer också stöttar pedofili.

En av de som reagerade starkt på Björn Söders ord var författaren Jonas Gardell, som i en krönika i Expressen inte bara riktade kritik mot Söder utan även mot statsministern Ulf Kristersson, vars parti Moderaterna samarbetar med Sverigedemokraterna.

Jonas Gardell var inbjuden till ett Pride-mingel anordnat av Kristersson i Sahlgrenska palatset.

"När vi dricker rosa bubbel i Sagerska palatset hoppas jag att han ser mig i ögonen och förklarar hur han har mage att vilja fortsätta samarbeta med ett parti som liknar mig och hans övriga gäster vid pedofiler", avslutade Gardell en krönika i Expressen.

Gardell gick på Pride-minglet och därefter bjöd han i sin tur hem Ulf Kristersson på lunch för att diskutera vidare. 

Alex Schulman riktar kritik mot Jonas Gardell i ny krönika

Följetongen Jonas Gardell och Ulf Kristersson är något som har fått författaren Alex Schulman att se rött. I en krönika i Dagens Nyheter riktar Schulman nu stenhård kritik mot Gardell.

Jonas Gardell bjöd Ulf Kristersson på pasta med körsbärstomater. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

"Snälla, jag klarar inte mer", skriver Schulman om Kristersson och Gardells relation.

"Men när lunchen är slut är resultatet noll. Det kommer inga löften, Kristersson gör ingenting, SD är fortfarande en partner, hbtq-hataren Björn Söder sitter kvar. Alla de här minglen och luncherna, alla de här långa, långa texterna i Expressen, för ingenting", skriver Schulman och kallar det hela för "en mardröm".

Alex Schulman. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Jonas Gardells följare besvikna 

Även i kommentarsfältet på Jonas Gardells Instagram har flera av hans följare gjort tydligt att de är besvikna över att Gardell bjudit in Ulf Kristersson i sitt hem.

"Jonas, jag har STÖRSTA RESPEKTEN för dig. Men här gör du så fel. Han/använder dig som PR. Finns inget denna man står för. Det är en man utan heder och ära. Och nu skriver en gammal Moderat detta. Så ingenting jag njuter av att skriva", skriver en följare.

"Ulf och handskakningar rimmar ju illa som en vet. #dutoghenneihand #hedifried", skrev en annan och syftade på Ulf Kristerssons berömda handslag med förintelseöverlevaren Hédi Fried.

"Så gjorde han med Hédi Fried också, vår karaktärssvaga statsminister", fyllde en tredje i.

Andra menade att Gardell gjorde helt rätt i att bjuda in Ulf Kristersson till samtal över en lunch.

Reaktioner på Jonas Gardells lunch med Ulf Kristersson. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!