Julia brukar göra att göra-listor.
Julia brukar göra att göra-listor. - Foto: Christine Olsson/TT/Duygu Getiren

Julia Franzéns sjuka att-göra lista hånas – skyller på sin ADHD

Julia Franzén har adhd och för att inte dagarna ska bli "kaos" följer hon en lång lista. Nu hånar följarna hennes superlånga att göra-lista och menar att den i sig skapar stress.


Influencern och realityprofilen Julia Franzén har lagt ut en Instagramstory på sin “att göra-lista”. Listan hävdar hon underlättar för hennes adhd och hjälper henne genom dagen, vilket Bloggbevakning var först att rapportera om. Nu hånar läsare hennes lista och menar att den skapar stress.

En av punkterna är “sätt på te”

På sin Instagram skriver Julia att hon följer sin morgonrutin slavisk och bockar av alla måsten. Hon menar att om hon inte skulle följa sin morgonrutin skulle hela dagen bli kaos.

Listan sträcker sig från klockan sex på morgonen och till klockan tio på kvällen. Under dagen har hon punkter som “sätt på te”, “bädda sängen”, “svara på sms” och “sätt på lugn musik”.


Foto: Skärmavbild/Instagram
Foto: Skärmavbild/Instagram
Foto: Skärmavbild/Instagram

Följarna hånar Julia för hennes lista

Bloggbevaknings kommentarsfält hånar läsarna Julia för hennes gedigna att göra-lista. Många menar att listan skapar stress.

En kommentar skriver att den själv har adhd men att denna megalista hade skapat svårigheter snarare än att underlätta. En liten del av kommentarerna i Bloggbevaknings kommentarsfält låter som nedan:

"Jag har ADHD och jag känner att mina svårigheter blev värre av det där".

"Ja, vilken stressande lista".

"Jag är förvånad över att hon inte har med kissa, andas och blunda när jag ska sova".

"Jag blev helt ärligt utmattad av den här listan, halva dagen går ju åt bara av att hålla på och bocka av varenda grej?".

"Mardrömslista".

Gör du att göra-listor?

Senaste nytt

Deckarprofiler skriver gemensam bokserie

Allt om Nicci Hernestig: Ex-pojkvänner, familj och barn

1 timme sedan
Nicci Hernestig är en svensk tv-profil och influencer. Men kanske känner du att du har dålig koll på henne? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om Hernestig.

Då sänds "Barbie" på HBO Max

1 timme sedan
"Barbie" blev en dundersuccé på bio. Nu flyttar filmen in till HBO Max, där den får premiär redan den 15 december.

Tittarna rasar mot TV4:s förändring i populära programmet: "Gräver sin egen grav"

2 timmar sedan
TV4 har inte bara skrotat flera av sina mest älskade tv-program. Nu ryker även deras omtyckta programledare i en rasande fart. Något som tittarna nu reagerar starkt på. "De gräver sin egen grav" och "Förstår inte vad TV4 håller på med" är några reaktioner från tittarna.

Det hittade plastikkirurgen inuti Paows kropp under operationen: "En chock"

3 timmar sedan
Paulina "Paow" Danielsson har nyligen lagt sig under kniven på nytt. Hon och Cristian Brennhovd tog en sväng till Turkiet där Paow bland annat bytte ut lite saker i kroppen.

Då kan Kalle Anka försvinna från SVT på julafton

3 timmar sedan
Kalle Anka och hans vänner önskar alla svenska tv-tittare en god jul varje år med start klockan 15.00. Men det kan snart vara slut på den klassiska traditionen.