Pernilla Wahlgren för Gekås Ullared
Pernilla Wahlgrens kollektioner för Gekås Ullared blir ofta stora succér. - Foto: Caisa Rasmussen/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Så kan du köpa Pernilla Wahlgrens kollektion för Gekås Ullared online: "ALLTID poppis"

Pernilla Wahlgrens kollektioner för Gekås Ullared blir nästan alltid stora försäljningssuccéer. Men en sak har både Pernilla och Gekås Ullared länge mött kritik för – nämligen att kläderna inte går att köpa online. Men det finns en genväg...


Varje år lockar varuhuset Gekås Ullared miljontals kunder från hela Sverige. År 2019 passerade 4,9 miljoner kunder kassorna på Ullared, och försäljningsrekordet slog de den 12 november 2022 – då shoppades det för 48,3 miljoner kronor på en enda dag.

– Försäljningsrekordet är helt magiskt, sa vd:n Patrik Levin då till Gekås Ullared.

Juli månad i år blev även den en enorm succé för lågprisjätten, som slog ännu ett rekord. I juli sålde de nämligen för 780 miljoner kronor. 

– Juli blev verkligen en fantastisk månad för oss. Det har varit otroligt mycket besökare i varuhuset, sa Levin i ett pressmeddelande.

Miljontals svenskar vallfärdar till Gekås Ullared varje år. Bildkälla: Björn Larsson Rosvall/TT Bild

Pernilla Wahlgrens kollektion för Gekås Ullared en stor succé – sålde för 70 miljoner

Att handla på Gekås Ullared är ofta en utflykt i sig, och folk från hela landet bilar eller vallfärdar till det blågula varuhuset för en shoppingupplevelse med hela familjen. 

Något som är väldigt populärt ute i stugorna är kändiskollektionerna från bland andra Pernilla Wahlgren, Marie Serneholt och Glenn Hysén.

Pernilla Wahlgren inspirerar många med sin färgglada och livliga stil. Bildkälla: Ali Lorestani/TT Bild

Sedan år 2020 har Pernilla Wahlgren gjort designsamarbeten för Ullared, och Pernillas följare hyllar ofta hennes kollektioner.

– Jag är verkligen ett nyfrälst Ullared-fan. Jag besökte varuhuset som kund första gången 2016 och inför resan var jag ganska skeptisk. Men precis som alla andra shoppade jag en full vagn och fick skrota alla mina fördomar om detta shoppingpalats i skogen, sa Pernilla Wahlgren i ett pressmeddelande då.

Pernilla Wahlgren var skeptisk till Ullared i början. Men efter ett besök var hon såld. Bildkälla: Stefan Jerrevång/TT Bild

Sedan år 2020 har det rullat på. Pernilla har sålt kläder för hela 70 miljoner kronor på bara ett år, något som Expressen rapporterade om i samma veva som de avslöjade att flera kändisars kollektioner för Ullared syddes upp av arbetare som levde på slavlöner.

– Jag hoppas att det här är människor som förhoppningsvis är glada att de får en lön och har ett arbete. Motsatsen är att de skulle ha det ännu värre, sa Pernilla Wahlgren då till Expressen.

Pernilla Wahlgren släpper ny höstkollektion för Gekås Ullared

På Instagram, där Pernilla Wahlgren har över 800 000 följare, så visar hon nu upp glimtar från sin höst och vinterkollektion för Gekås Ullared. Pernilla har släppt både kläder men också en ny serie av skor – det är både boots, loafers och tofflor.

I kommentarsfältet hyllas Pernilla ofta för sin design, men det finns en sak som många följare är väldigt besvikna på – nämligen att det inte går att köpa kläderna online...

Varje gång Pernilla Wahlgren släpper en ny kollektion för Gekås Ullared är tongångarna de samma. Kläderna är fina, men kunderna är besvikna över att det inte går att shoppa kollektionen online. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Linda Johansson startade Facebook-gruppen Gekås/köp/byt/sälj/köphjälp

Linda Johansson har hittat en lösning på problemet. För två år sedan startade hon gruppen Gekås köp/byt/sälj/köphjälp på Facebook. 

Där kan medlemmarna efterlysa speciella plagg som någon kanske redan har köpt, men det går också att efterfråga köphjälp – alltså att någon annan köper varan åt dig och sedan postar.

För Nyheter24 berättar Linda att hon är noga som administratör i gruppen, och godkänner alla medlemmar en och en. Det är det som gör att hennes grupp sticker ut från mängden, då det i en del grupper förekommer bedrägerier.

Linda Johansson är administratör för en Facebook-grupp där medlemmarna kan efterlysa köphjälp på Gekås Ullared. Bildkälla: Privat

Idag har Lindas Facebookgrupp växt och har över 3 200 medlemmar. En del tar mindre summor för att agera köphjälp på Gekås Ullared åt folk ute i landet, men många ställer upp och gör det gratis.

– Jag är stolt över min grupp! Mina medlemmar är väldigt tacksamma för hjälpen de kan få! Det unika i vår grupp är att vi är många som gör det helt utan ekonomisk ersättning. Vi gör det för att vara hjälpsamma!, säger Linda Johansson till Nyheter24.

Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Något som är extra populärt i Lindas grupp är just Pernilla Wahlgrens kollektioner, men det är givetvis inte bara det som efterfrågas i gruppen. Allt från duschdraperier, lampor och barnskor läggs ut till försäljning eller efterfrågas i gruppen.

– Pernilla Wahlgrens kollektioner är ALLTID poppis och det som köps och bes om köphjälp om. Men vi har ju även försäljning i vår grupp så har man köpt fel storlek kan man antingen byta med någon annan eller så säljer man varan, berättar Linda Johansson för Nyheter24.

Här hittar du Lindas Facebookgrupp Gekås/köp/byt/sälj/köphjälp

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!