Carina Bergfeldt och Jesper Zolck
Carina Bergfeldts fyrade av ett par syrliga ord om Jesper Zolcks ex-fru. - Foto: Stella Pictures, Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild

Carina Bergfeldts syrliga ord om Jesper Zølcks ex-fru: "Jag hoppas att hon..."

Carina Bergfeldt och Sofie Sarenbrandt är deckarduon som nu är aktuella med sin första bok som fått titeln Födelsedagen. När Carina och Sofie gästade Nyhetsmorgon valde Carina att svara något giftigt på en fråga...


Programledaren Carina Bergfeldt, 43, och den danske journalisten Jesper Zølck, 43, träffades 2017. Carina var i Washington för att bevaka valet – och där var även Jesper. Carina och Jesper blev förälskade på stört, och de gifte sig den 22 juni 2019.

Året därpå – på alla hjärtans dag den 14 februari 2020 – så föddes parets son Hamilton. Men sonen Hamilton är inte Jespers enda barn. 

Vad många kanske inte vet är att Jesper "dansken" Zølck faktiskt har två barn från en tidigare relation – och det finns en stark anledning till att de inte syns på Carinas sociala medier. Mer om det kan du läsa här.

Carina Bergfeldt och Jesper Zølck. Bildkälla: Stella Pictures.

Carina Bergfeldt och Sofie Sarenbrandt aktuella med deckaren Födelsedagen

Carina Bergfeldt och Sofie Sarenbrandt är aktuella med sin första gemensamma deckare Födelsedagen. Boken handlar om den 7-årige pojken Samuel som ska fira sin födelsedag med tårta – men snabbt inser familjen att han inte befinner sig i sitt rum.

Pojkens säng är tom och ett fönster står på glänt. Vad kan ha hänt med pojken?

– Något har hänt det här barnet. Det finns en mamma, en pappa och en styvmamma – och alla har något att tjäna på att det här barnet är borta, säger Carina Bergfeldt i Nyhetsmorgon.

Sofie Sarenbrandt och Carina Bergfeldt är aktuella med deckaren Födelsedagen. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Carina Bergfeldts plötsliga ord om Jesper Zølcks ex-fru

I Nyhetsmorgon får författarduon frågan om varifrån de har fått inspiration till sina karaktärer, och det skämtas friskt om att en av karaktärerna har samma jobb som Carina Bergfeldt.

– Har ni inspirerats av någon särskild?, frågar programledaren Soraya Lavasani. 

Carina Bergfeldt fyrade då av ett syrligt svar...

– Jag kan säga att det finns en ex-fru till Jesper som jag hoppas aldrig kommer att läsa den här boken, svarade Carina Bergfeldt i Nyhetsmorgon.

Vem ex-frun är avslöjar däremot inte Carina Bergfeldt. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!