Steffo Törnquists vän gick bort i tragisk olycka
Steffo Törnquists vän Calle Palm miste livet i en tragisk arbetsplatsolycka. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild.

Steffo Törnquists vän död i tragisk olycka: "Oändligt saknad"

Steffo Törnquist berättar nu om sorgen och saknaden efter vännen Calle som i augusti 2023 dog i en tragisk olycka. "Tog just ett sista farväl", skriver Steffo Törnquist.


TV4-profilen Steffo Törnquist, 67, är i sorg efter att hans vän Carl Palm omkommit i en tragisk olycka. 

På Instagram har Steffo lagt ut en bild från dödsannonsen, och en bild från begravningen.

Steffo Törnquist om sorgen efter vännens död

"Tog just ett sista farväl av busögat Calle. Oändligt saknad", skrev Steffo.

Steffos vän Carl "Calle" Palm var ägare av gården Schedewij Säteri i Flen. I en minnestext i Dagens Nyheter beskrivs Calle som en nyfiken man med stor praktisk förmåga, och på gården drevs verksamheter som anduppfödning, golvtillverkning, skogsbruk och jakt.

Både Steffo och Calle Palm delade ett brinnande intresse för jakt, och på Instagram uppdaterar Steffo från sina jaktpass i Sverige.

Steffo Törnquists vän Calle Palm gick bort i augusti. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Steffos vän Calle Palm död i arbetsplatsolycka

Schedewij Säteris hemsida beskrivs Calle som en "företagsam fixare" med "många järn i elden". Detta trots att han inte alltid hade turen på sin sida.

"Ibland bar det inte så lite emot; granbarkborrar vars framfart varit förödande för skogsvärdet, nedbrunnen ladugård och avsågade fingrar i sågen. Men Calle kom alltid på fötter med sin positiva attityd till händelser och livet", står det att läsa i minnestexten i Dagens Nyheter.

Det var den 19 augusti 2023 som Carl Palm gick ur tiden. Ett rutinarbete på hans gård slutade i en tragisk arbetsplatsolycka. Han skulle fylla på en automat när han blev klämd av en lastmaskin.

Begravningen ägde rum den 22 september i Floda kyrka, och följdes av en minnesstund på Schedewij Säteri.

I kommentarsfältet möts Steffo av varma ord från vänner och följare. Steffos TV4-kollegor Jenny Strömstedt och Sofia Geite kommenterade hjärtan till Steffo Törnquist.

Carl Palm blev 65 år gammal.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!