Den mer anonyma Ingrosso har tips till alla matintresserade svenskar.
Den mer anonyma Ingrosso har tips till alla matintresserade svenskar. - Foto: Christine Olsson/TT & Malin Hoelstad/SvD/TT

Oliver Ingrosso: "Vanligaste felet svenskar gör när de lagar italienskt"

I programmet Bianca berättar kocken Oliver Ingrosso om det största misstaget som svenskar – och människor generellt – gör när de lagar italiensk mat. Han passar även på att ge lite ekonomiska tips till restauranger.


Oliver Ingrosso är aktuell med en kokbok som släpps i början av november och har nu gästat sin syster Bianca Ingrossos talkshow för att prata om matlagning. Medan programledaren provsmakar maten som Oliver gjort påpekar han hur tunn charken är.

– Vi är ju extremt noga med att skära chark tunt. Det fattar jag inte varför ingen annan gör. 

Oliver Ingrosso om misstaget restauranger gör

Ingrosso uppmanar restauranger att vara noga med att skära tunn chark eftersom det inte bara gör maten godare utan även gör att man slipper beställa skinka lika frekvent. 

– Om du har en restaurang till exempel, och skär en skinka fem gånger tunnare än vad den är och som jag tycker är godare, det kommer ju ta fem gånger längre tid innan man behöver köpa in en ny skinka. Det är ju ekonomi!

Största matlagningsmisstaget

På frågan vad svenskar brukar göra för fel när de lagar italiensk mat säger Oliver Ingrosso att det finns ett misstag som de flesta människor begår när de lagar mat. 

– Största misstaget som människor generellt gör är att de inte låter saker och ting ta den tiden det behöver ta.

/
/
Mat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!