Magdalena Graaf
Magdalena Graaf har flera tunga år bakom sig. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Magdalena Graaf rasar: "Blivit behandlad som en dörrmatta"

Magdalena Graaf har tuffa år bakom sig, och lever dessutom med kronisk smärta. Med facit i hand känner Graaf att hon har varit för tolerant och schysst. No more. "Jag kommer börja fräsa ifrån. Har fått nog av att bli tagen för givet och behandlad som en dörrmatta", skriver hon.


Magdalena Graaf, 48, och skådespelaren Louie Marti, 45, gick nyligen skilda vägar efter att ha haft ett par turbulenta år tillsammans. 

Magdalena Graaf och Louie Marti på biopremiären av Suedi. Efter filmen så friade Louie på en kebabrestaurang i Stockholm. Bildkälla: Stella Pictures.

Louie Martis första ord om uppbrottet från Graaf: "F*ckup..."

Dessförinnan var Magdalena tillsammans med Filip Larsson. Förhållandet höll i 10 år, men gick i kras efter att Magdalena upptäckt att Filip skrev med en annan tjej.

Magdalena Graaf och Filip Larsson var ett par i 10 år. Bildkälla: Stella Pictures.

– Jag upptäckte att Filip sms:ade väldigt mycket med någon som hette Åke. Det visade sig att Åke var en kvinna och nu lever de tillsammans, sa Magdalena i en intervju med Amelia.

Magdalena Graaf om att vara sjuk: "Kortisonsprutor resten av livet"

Men inte bara relationerna har varit tuffa för Magdalena. Hon har även tampats med flera hälsoproblem som har avlöst varandra. År 2009 drabbades hon av en hjärnblödning, och några år senare stod det klart att hon har ett medfött hjärtfel. Och det är inte det enda.

– Jag har artros, skolios och godartade men smärtsamma cystor i skelettet. Jag kommer att behöva ta kortisonsprutor i resten av livet mot smärtorna, berättade Magdalena i en intervju med Må Bra år 2021.

Magdalena Graaf. Bildkälla: Stella Pictures.

Magdalena Graafs stora sorg

Utöver hälsoproblemen så förlorade Magdalena sin son Isak år 2014 i en tragisk olycka. Fyra år senare hamnade Graaf mitt i terrordådet på Drottninggatan.

– Vi var de första som höll på att bli påkörda så där får man ju post traumatisk stress. Isak går ju inte att jämföra med något men terrordådet är nog det som påverkat mig näst mest i hela mitt liv, berättade Magdalena i podden Hälsa för ohälsosamma år 2021.

Magdalena Graaf sätter ner foten – ryter ifrån i nytt blogginlägg

I ett öppenhjärtigt inlägg på sin blogg skriver nu Magdalena om den svåra tiden hon har bakom sig, om den konstanta smärtan hon lever med – och hur hon nu har fått nog.

"Relationer, hälsa, ungar, jobb, ekonomi, sorg.. Allt som ett stort rövigt oöppnat Kinderägg. Även jag har mina gränser och vattenkant. Trodde jag inte. Men så är det. Maggan hit och Maggan dit… Man kan tycka mycket om mig. Men med tanke på allt som hänt i mitt liv de sista 10 åren, så tycker jag att man ska vara jäkligt tacksam att jag överhuvudtaget fungerar och inte ligger på psyket", skriver hon.

Magdalena skriver att hon har fått nog av att vara "tuff" och tolerant. Hon har tröttnat på att "förlåta och ge 1000 chanser".

"Blir ingen mer "strap on's, där solen inte skiner". Jag kommer börja fräsa ifrån. Har fått nog av att bli tagen för givet och behandlad som en dörrmatta", skriver hon.

Även den kroniska smärtan är oerhört påtaglig för Magdalena just nu.

"Sprängande värk, molande och pulserande. Outhärdligt faktiskt. Som krossat glas och eld i skelettet", skriver hon.

I kommentarsfältet möts Magdalena Graaf nu av mängder av stöd, pepp och kärlek från sina läsare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!