Kaos i Eurovisions kommentarsfält efter att de delat en video på Israels bidrag.
Kaos i Eurovisions kommentarsfält efter att de delat en video på Israels bidrag. - Foto: Johan Nilsson/TT instagram/eurovision

Eurovision-bidraget skapar kaos bland tittarna: "Inte hennes fel"

Eurovision har delat Israels deltagare på Instagram och folk har inte hållit tillbaka i kommentarsfältet – kritiken mot Eurovision får trängas med israeliska hejarop till artisten.


För två dagar sedan stod det klart att Israel skulle skicka artisten Eden Golan till Eurovision song contest. European brodcast union, som valt att inkludera Israel trots press på att utesluta landet, har på Eurovisions instagramkonto gjort ett delat inlägg med Golan. I videon presenterar artisten sig själv och sin låt. Reaktionerna har varit bIandade – i kommentarerna syns både kritik mot att Israel får delta och israeliska hurrarop för artisten.  

Vem är Eden Golan som tävlar för Israel?

Golan är 20 år gammal och kommer från Israel, men hon har bott större delen av sitt liv i Ryssland. Sångaren flyttade tillbaka till Israel 2022, men innan dess startade hon sin musikkarriär i Ryssland. Bland annat tävlade hon 2015 om att representera Ryssland i Eurovision song contest junior, men hon vann inte tävlingen. För att få uppträda på Eurovision 2024 ställde hon upp i Israels "Rising Star", där hon bland annat sjöng "I don't want to miss a thing" för att hylla de israeler som tagits som gisslan av Hamas enligt SVT.

Hon ska representera Israel i Malmö

Kaos i Eurovisions kommentarsfält

Under inlägget är kommentarerna många, men blandade. En del är arga över att Israel tillåts delta och säger att de därför kommer bojkotta tävlingen:

  • Vapenvila nu. 
  • Jag antar att jag inte kommer kolla i år.
  • Vad i helvete? Äckligt att Israel ska delta. Jag tänker inte kolla alls. 
  • Helt ärligt det här är oroväckande.
  • Det här är farligt för henne. Det är inte hennes fel men hela arenan kommer bua henne.

Andra peppar artisten och fyller kommentarsfältet med israeliska flaggor för att stötta sitt land:

  • Kom igen Israel!
  • Eurovision i Jerusalem 2025!
  • JAA HEJA EDEN!

Artisterna bojkottar Eurovision: "Tänker inte delta"


Lisa Ajax: Som en superkraft att vara gravid

Utmaningen i Melodifesitvalen 2024: "Hoppas inte tittarna märker..."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!