Smash Into Pieces och Lisa Ajax går direkt till final i Melodifestivalen.
Smash Into Pieces och Lisa Ajax går direkt till final i Melodifestivalen. - Foto: Johan Nilsson/TT

Lisa Ajax: Som en superkraft att vara gravid

Förhandsfavoriterna höll för trycket – Smash Into Pieces går raka vägen till final i Melodifestivalen. Det gör även Lisa Ajax med låten "Awful liar".


Fakta: Så gick det i tävlingen

Till final:

Smash Into Pieces: "Heroes are calling"

Lisa Ajax: "Awful liar"

Till finalkval:

Elisa Lindström: "Forever yours"

Adam Woods: "Supernatural"

Utslagna:

Samir & Viktor: "Hela världen väntar"

Melina Borglowe: "Min melodi"

— Det känns jättejättekul. För mig är det ganska obeskrivligt just nu, för det är mycket känslor, säger Lisa Ajax till TT direkt efter tävlingen.

Nu ska hon fira, även om det blir i "gravid edition". Men Lisa Ajax tror inte att det kommer att vara något problem för henne att tävla i finalen.

— Jag känner mig stark. Det är som en liten superkraft att vara gravid.

Smash Into Pieces var tidigt en av de stora favoriterna inför Melodifestivalens första deltävling i Malmö med låten “Heroes are calling” – och efter kvällens framträdande övertygade rockgruppen tittarna om att de förtjänar en plats i finalen.

Gruppen har funnits sedan 2008, släppt sju album och turnerat i Europa och USA. Debuten i Melodifestivalen skedde förra året med låten “Six feet under” – då lyckades de knipa en tredjeplats i tävlingen.

Årets bidrag “Heroes are calling” handlar enligt bandmedlemmarna om att hitta sin inre superhjälte. De har tidigare inte velat spekulera i sina vinstchanser.

— Målet är att förbättra det vi har gjort förut. Vi går in och tävlar mot oss själva, har Benjamin Jennebo tidigare sagt till TT.

Bandet har lovat att de ställer in vårens inplanerade Kanadaturné om de skulle få representera Sverige i Eurovision.

Tävlat mest

Lisa Ajax finalplats blir hennes fjärde i tävlingen.

Hon är tillsammans med Danny Saucedo årets mest rutinerade Melodifestivalartist – 25-åringen har totalt medverkat fem gånger. Årets tävling är dock lite annorlunda för Ajax, eftersom hon tävlar gravid. Tar hon sig hela vägen till Eurovision Song Contest kommer hon att uppträda med bara en månad kvar till beräknad förlossning.

Lisa Ajax är klar för final.

Lisa Ajax har även vunnit TV4:s “Idol” som sextonåring 2014, och blev därmed den yngsta vinnaren i programmet hittills.

Björn Gustafsson dök upp i Melodifestivalens mellanakt.

Björn Gustafsson gjorde comeback

Trots att artisterna framförde sina låtar utan större problem, har det rapporterats om teknikstrul i Melodifestivalens app. Något som löstes under sändningens gång, enligt SVT.

En stor snackis under kvällens sändning var att Björn Gustafsson gjorde comeback i Melodifestivalens mellanakt. Komikern och skådespelaren slog igenom när han medverkade i programmet 2008, där han bland annat sjöng en kärlekslåt till Carina Berg, som leder årets Melodifestival.

I ett klipp under sändningen hintades det om att Gustafsson lär dyka upp i programmet under hela turnén.

Under kvällen återförenades även gruppen A-Teens, som bland annat framförde Abba-covers samt egna låtar som "Floorfiller" och "Upside down".

TT
/
/
/
/
/
/
SVT
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!