Taylor Swift har sålt sitt privatplan.
Taylor Swift har sålt ett av sina privatplan. - Foto: Jordan Strauss/AP, Unsplash

Taylor Swift säljer privatplan – värt 400 miljoner kronor

Taylor Swift har sålt sitt privatplan värt upp mot 400 miljoner kronor. Detta kort efter spårnings-kontroversen med en student.


Taylor Swift har nyligen sålt ett av sina två privatplan, rapporterar Business Insider. Planet är en Dassault Falcon 900, som hon har ägt sedan 2009.

Spårnings-kontroversen

Denna försäljning kommer kort efter att Swifts advokater skickade ett domstolsföreläggande till Jack Sweeney, en student i Florida som spårat hennes jetplans utsläpp. Sweeneys aktiviteter har lett till att Taylor Swifts juridiska team hotat med rättsliga åtgärder mot honom och anklagat honom för "förföljelse och trakasserande beteende" relaterat till hans rapportering om Swifts resor med hennes privatjet. 

Swifts advokater menar att Sweeneys sociala medieaktiviteter har bidragit till en "ständig rädsla för hennes personliga säkerhet" och skapat en "fråga om liv och död" för sångerskan. Sweeney har dock hävdat att hans konton är ett försök att hålla världens rikaste personer ansvariga för deras koldioxidavtryck och att informationen redan är allmänt tillgänglig.

LÄS MER: Har du den här Barbie-dockan? Den kan vara värd miljontals kronor

LÄS MER: Gunilla Perssons Mello-besked efter sjukdomen: "Det enda kravet..."

Kan ha sålts för 400 miljoner

Flygplanet, med registreringsnummer N898TS, var tidigare registrerat till SATA, LLC, ett företag med samma fysiska adress som Swifts management-bolag i Nashville. Efter att nyheten om domstolsföreläggandet publicerades, bytte jetplanet ägare till Triangle Real Estate, LLC enligt dokument från FAA (Federal Aviation Administration).

Detaljerna kring den faktiska försäljningspriset är inte offentliggjorda, men en ny Dassault Falcon 900 kan kosta runt 400 miljoner kronor på den öppna marknaden. Det står inte klart vem som specifikt köpte jetplanet.

LÄS MER: Sonen förstörde lånefilmen – mamman fick hög böter: "Orimligt"

LÄS MER: Fansens oro över Taylor Swift efter klippet på Travis Kelce: "Spring"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!